Επτά θανάσιμες πεθερές

Περιγραφή
Η γιατρόπληκτη πεθερά
“Αχ, ήθελα κι εγώ να γιατροπορεύω, μα αλλιώς μου τα ‘φερε η ζωή. Γι’ αυτό ο Χάρης μου θα παντρευτεί γιατρίνα. Τούτο μου το όνειρο δε θα μου το αρνηθεί ούτε ο ίδιος ο Θεός!”
Η χήρα πεθερά
“Πουλάκι μου γλυκό, εσύ είσαι πλέον η μόνη μου παρηγοριά. Γυναίκες βρίσκεις όσες θες, μα μάνα είναι μόνο μία!”
Η τσιγκούνα πεθερά
“Ε-ε-ε! Το φαγητό ήταν μόνο τέσσερις μέρες στο ψυγείο και το πετάς στα σκουπίδια, νύφη μου; Αμαρτία από τον Θεό!”
Η απρόβλεπτη πεθερά
“Αγαπημένε μου γιε, δεν έκανε αυτή για σένα, σου το είχα πει. Τώρα όπως έστρωσες, κοιμήσου. Όσο για σένα, νυφούλα μου καλή, σου χαρίζω τον προκομένο μου!”
Η τιμωρός πεθερά
“Άντρας δυο μέτρα και αντί να στύβεις την πέτρα, έριξες την κόρη μου σ’ ένα υπόγειο κι από πάνω μου ‘θελες και παιδί. Έννοια σου, αχαΐρευτε, κι από μένα θα το βρεις!”
Η λογική πεθερά
“Αν είν’ πουτάνα η πεθερά, πουτάνα νύφη θέλει! Δουλειά σου εσύ, κυρα-Λένη, και ξέρω εγώ τι λέει η γειτονιά και που την έχω γραμμένη”.
Η ρατσίστρια πεθερά
“Βρε, νυφούλα μου; Ποιος σε λέει “γύφτισσα”; Σκέτη Σπανιόλα είσαι. Θα ‘βγαζες τόσο άσπρο παιδί, άμα ήσουν γύφτα; Χαϊδευτικά σ’ το λέω, έτσι για κοπλιμέντο.”
Η Νίκη Τάντση γεννήθηκε το 1941 στην Αριδαία Πέλλας. Μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με οχτώ αδέλφια. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία των νομών Δράμας και Πέλλας. Σήμερα είναι συνταξιούχος και ζει στην πόλη που γεννήθηκε, με τον άντρα της Γιάννη Νέμτση, επίσης συνταξιούχο δάσκαλο. Έχει δύο παιδιά. Είναι μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας. Το βιβλίο της “Επτά θανάσιμες πεθερές” αποτέλεσε το πρωταρχικό υλικό της ομώνυμης σειράς στην ελληνική τηλεόραση.

Συγγραφέας: Τάντση Νίκη
Εκδότης: Εμπειρία Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-417-016-3
Σελίδες: 240
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα
Σειρές: Διαδρομή στη Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.94 €