Επιχειρηματικότητα

Περιγραφή
«Η αράχνη κάνει δουλειές που μοιάζουν με αυτές που κάνει ο υφαντής και η μέλισσα με το κτίσιμο των κυττάρων της κερήθρας της· ντροπιάζει καμπόσους ανθρώπους-αρχιτέκτονες. Αυτό όμως που ξεχωρίζει από τα πριν το χειρότερο αρχιτέκτονα από την καλύτερη μέλισσα είναι ότι έχει κιόλας φτιάξει το κύτταρο στο κεφάλι του, προτού το φτιάξει στο κερί».
(Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο»)
«Οι άνθρωποι που έχουν βρεθεί με πολύ χρήμα, όπως παλιότερα εκείνοι που είχαν ευνοηθεί από αριστοκρατική γέννα και μεγάλους τίτλους, έχουν φανταστεί -χωρίς εξαίρεση- πως ο θαυμασμός και ο σεβασμός που εμπνέει το χρήμα, οφείλονται στην πραγματικότητα στη δική τους σοφία ή προσωπικότητα. Η αντίθεση ανάμεσα στην παραφουσκωμένη ιδέα που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους και στη συχνά γελοία ή διεφθαρμένη πραγματικότητα, έχει γίνει ανέκαθεν πηγή απορίας και έντονης ευθυμολογίας. Πάντοτε, επίσης, προκαλεί ταπεινή ικανοποίηση η ταχύτητα με την οποία εξανεμίζονται ο σεβασμός και ο θαυμασμός, όταν κάτι συμβεί στην περιουσία ενός ατόμου».
(Galbraith, J. K. «Το Νέον Βιομηχανικό Κράτος»)Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος σπούδασε στην Ακαδημία Οικονομικών Επιστημών στο Βουκουρέστι. Παρακολούθησε στο εξωτερικό προγράμματα εξειδίκευσης στα θέματα: «Εκσυγχρονισμός Συστημάτων Διοίκησης των Επιχειρήσεων», «Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία», «Αξιολόγηση Επενδυτικών Σχεδίων, Τεχνικο-οικονομικές Μελέτες».
Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Επιμελητηρίου Λέσβου έως σήμερα και από το 1998 έως το 2006, συνεργάστηκε ως εμπειρογνώμονας σε θέματα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με το Κ.Ε.Θ.Ι.
Συμμετέχει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου.
Έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την εκπαίδευση σημαντικού αριθμού στελεχών που ασχολούνται με τη συμβουλευτική επιχειρηματικότητα σε όλη την Ελλάδα.
Εργάζεται ως εκπαιδευτής σε θέματα Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και ήταν υπεύθυνος του μαθήματος «Μάρκετινγκ Εξαγωγών» στο τμήμα Εμπορικών Ακολούθων της Ε.Σ.Δ.Δ.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Εγχειρίδιο Επιχειρηματικότητας -Οργάνωση και Διαχείριση Μικρών και Ατομικών επιχειρήσεων» (4η έκδοση), καθώς και οδηγών-εργαλείων για την Επιχειρηματικότητα.
Είναι εκδότης του εβδομαδιαίου οικονομικού δικτυακού περιοδικού Ιστοσελίδες (http://www.istoselides.gr).

Συγγραφέας : Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
Εκδότης : Προπομπός
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-7860-70-5
Σελίδες : 208
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση , Μάρκετινγκ, Επιχειρηματικό σχέδιο
Σειρές : Ειδικές Επιστημονικές Εκδόσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.