Επιφυλλίδες για την ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Περιγραφή
Tα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας που σχετίζονται με την ανεργία και τη ρύπανση του περιβάλλοντος μπορούν να αντιμετωπιστούν με την προώθηση της πράσινης αειφορικής ανάπτυξης. Γι’ αυτόν το λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών της σήμερα, μεταξύ άλλων, την πράσινη ανάπτυξη και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη σημερινή δυσμενή συγκυρία που βιώνει η χώρα μας η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και η αξιοποίηση των άφθονων ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων που διαθέτει η Ελλάδα αποτελούν μάλλον μονόδρομο.
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον τόμο αυτό αναφέρονται στις έννοιες της ανάπτυξης, της αειφορίας και των πράσινων επενδύσεων με έμφαση στην προοπτική της εφαρμογής τους στην ελληνική περιφέρεια.Ο Γιάννης Βουρδουμπάς γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και απόφοιτος του πανεπιστημίου Loughborough της Αγγλίας, M.Sc. Λέκτορας από το 2005 στο Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης, όπου διδάσκει Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Τεχνολογία. Την περίοδο 2002-2005 διετέλεσε διευθυντής της θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων Χανίων. Έχει εκπονήσει ως μελετητής σημαντικό αριθμό μελετών και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα (NTERREG, IEE, ALTENER κ.ά.). Έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις, πολλά βιβλία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της περιφερειακής ανάπτυξης και είναι κάτοχος διαφόρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τομέα της Ενέργειας.

Συγγραφέας : Βουρδουμπάς Γιάννης
Εκδότης : Λευκή Σελίδα
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-9745-29-6
Σελίδες : 133
Σχήμα : 23χ14
Κατηγορίες : Περιφερειακός προγραμματισμός, Ενέργεια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.79 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.