Επικίνδυνη σχέση

Περιγραφή
“Το εύρος της έρευνας που προηγήθηκε, αλλά και η ευαισθησία με την οποία γράφτηκε αυτή η “διπλή” βιογραφία, φωτίζουν τις σκοτεινές ρωγμές ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο… αδύνατον να αντισταθείς σ’ ένα τέτοιο ανάγνωσμα”
(Μάικλ Χολρόιντ)
Όταν η Σιμόν έδωσε όρκο αιώνιας πίστης στον Ζαν-Πολ, ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχε συναντήσει ως τότε τον οποίο μπορούσε να θεωρήσει “ομόλογό” της σε επίπεδο σκέψης. Ο δεσμός τους, που κράτησε μια ολόκληρη ζωή, αποδείχθηκε πιο βιώσιμος από πολλούς γάμους. Η δύσκολη παιδική ηλικία και των δυο τους, τα ιδεολογικά “πυροτεχνήματα” που τόσο καλά γνώριζαν να κατασκευάζουν, αλλά και η ενστικτώδης ανάγκη που ένιωθαν ο ένας για τον άλλο, αποτέλεσαν τον συνεκτικό ιστό μιας σχέσης που λάμπρυνε τον 20ό αιώνα. Η περίφημη “συμφωνία” τους που συμπεριλάμβανε και την ελευθερία να συνάπτουν σχέσεις με τρίτα πρόσωπα, κατάργησε εξαρχής κάθε σύμβαση του αστικού γάμου. Έμελλε να διαρκέσει μισόν αιώνα. Ωστόσο, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν κατορθώθηκε χωρίς πόνο, πράγμα που και οι δύο φρόντιζαν να συγκαλύπτουν επιμελώς, προς χάρη του κοινού τους μύθου.
Μόνο που, με τα χρόνια, η αντίφαση ανάμεσα στον μύθο και τη σκοτεινή πραγματικότητα μετατράπηκε σε αληθινή άβυσσο…Η Κάρολ Σέιμουρ – Τζόουνς γεννήθηκε στο Τόουιν της Βόρειας Ουαλίας και φοίτησε στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Σάσεξ. Η βιογραφία της “Painted Shadow: The Life of Vivienne Eliot”, με θέμα την πρώτη σύζυγο του Τ.Σ. Έλιοτ, διεκδίκησε το βραβείο Σάμιουελ Τζόνσον. Προεδρεύει της Επιτροπής Writers in Prison (Συγγραφείς στη Φυλακή) του αγγλικού παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης συγγραφέων PEN, που υπογράφει ως συνεκδότης της συλλογή “Another Sky: Voices of Conscience from Around the World” με κείμενα συγγραφέων που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν για τις απόψεις τους.
Έχει τρία παιδιά και ζει με τον σύντροφό της σε ένα χωριό του Σάρεϊ.

Συγγραφέας: Seymour – Jones Carole
Μεταφραστής: Δέμου Βίκη
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-422-913-3
Σελίδες: 800
Σχήμα: 31χ24
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Βιογραφίες, Sartre, Jean – Paul, 1905-1980

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.63 €