Επικίνδυνη μνήμη

Περιγραφή
Στην αρχή δεν είναι παρά μικροπράγματα: Ο Κόνραντ Λανγκ γύρω στα εξήντα, βάζει κατά λάθος το πορτοφόλι του στο ψυγείο. Δεν περνάει πολύς καιρός και ξεχνάει το όνομα της γυναίκας που πρόκειται να παντρευτεί. Όσο περισσότερες από τις πρόσφατες αναμνήσεις του κλέβει η αρρώστιά του, η νόσος Αλτσχάιμερ, τόσο πιο ξεκάθαρα αναδύονται οι μνήμες από το παρελθόν του. Κι αυτό είναι κάτι που ανησυχεί μια πλούσια και ηλικιωμένη κυρία, η οποία φαίνεται να συνδέεται με τον Κόνραντ, από τα παιδικά του ακόμα χρόνια, με τον πιο παράξενο τρόπο.
Μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία που μέσα της συνυφαίνεται με μαεστρία, δεξιοτεχνική γραφή, ευρηματικότητα και ταχύτητα ο τρόπος που η νόσος του Αλτσχάιμερ μεταμορφώνει τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους.
“Συναρπαστικό. Από τα πολυτιμότερα χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος του Ζούτερ είναι η ακρίβεια με την οποία περιγράφει την ασθένια και το περιβάλλον, καθώς και η άνεση με την οποία ξετυλίγει ερεθιστικά την ιστορία του”. (“Le Monde”)Ο Μάρτιν Ζούτερ γεννήθηκε το 1948 στη Ζυρίχη. Επί χρόνια διαφημιστής αποφάσισε το 1991 να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή. Σήμερα εργάζεται ως συγγραφέας, αρθρογράφος και σεναριογράφος. Έχει εκδώσει εφτά μυθιστορήματα και πέντε συλλογές μυθιστορημάτων, και θεωρείται από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς που γράφουν στη γερμανική γλώσσα. Τα δύο του μυθιστορήματα “Small World” (για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ξένου μυθιστορήματος πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στη Γαλλία) και “Die dunkle Seite des Mondes” γνώρισαν διεθνή επιτυχία. Ζει με τη σύζυγό του στην Ισπανία και τη Γουατεμάλα.

Συγγραφέας: Suter Martin
Μεταφραστής: Λαγουδάκου Γιώτα
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-375-745-4
Σελίδες: 353
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αστυνομική λογοτεχνία, Γερμανόφωνη πεζογραφία (Ελβετία) – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.54 €