Επικίνδυνες καμπύλες

Περιγραφή
Μετά τη σειρά «Γυναίκες τρελαμένες», που αγαπήθηκε φανατικά από εκατομμύρια αναγνώστες -άντρες και γυναίκες- σ’ όλο τον κόσμο, η αστείρευτη έμπνευση της Μαϊτένα μας οδηγεί τώρα σε νέους δρόμους, γεμάτους με «Επικίνδυνες καμπύλες».
Κι εκεί, με αιχμηρή ματιά, ειρωνεία και ακρίβεια, αλλά πάνω απ’ όλα με ακαταμάχητο χιούμορ, απεικονίζει την πολύχρωμη καθημερινότητα του γυναικείου σύμπαντος όπως μόνο εκείνη μπορεί να το κάνει.
«Το πενάκι της σπάει κόκαλα… Αυθόρμητη και άμεση, η Μαϊτένα δεν παριστάνει τον «καθρέφτη που αντανακλά την πραγματικότητα». Αντιθέτως: αρπάζει την πραγματικότητα… και μας τη φέρνει στο κεφάλι».
Quino
«Οι ιστορίες της θυμίζουν τις κωμικοτραγικές καταστάσεις του Woody Allen και τον φίνο σαρκασμό της Bridget Jones».
Elle
«Κάθε γυναίκα από 15 μέχρι 80 ετών, είτε ζει στη Βραζιλία, είτε στην Αργεντινή είτε στην Ιαπωνία, θα αναγνωρίσει τον εαυτό της στις άβολες καταστάσεις που περιγράφει η Μαϊτένα».
Jornal do Brasil
«Εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ… Τίποτε δεν ξεφεύγει από την κοφτερή της ματιά».
ABC
Η Μαϊτένα Μπουρουνταρένα γεννήθηκε το Μάιο του 1962 στο Μπουένος Άιρες. Το πρώτο της στριπ ήταν το «Flo», που δημοσιευόταν στην εφημερίδα «Tiempo Argentino». To 1993 απέκτησε δική της σελίδα στο «Para Ti», ένα εβδομαδιαίο περιοδικό της Αργεντινής. Εκεί γεννήθηκαν οι «Mujeres Alteradas» («Γυναίκες Τρελαμένες»), που αγαπήθηκαν σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και μετά στην Ευρώπη, χαρίζοντας στη Μαϊτένα τη διεθνή αναγνώριση. Οι καλύτερες στιγμές του στριπ συγκεντρώθηκαν σε πέντε άλμπουμ που σημείωσαν τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.
Το Σεπτέμβριο του 1998, η Μαϊτένα άρχισε να δημοσιεύει στο καθημερινό φύλλο της «La Nacion» το στριπ «Superadas», ενώ από τον Ιούνιο του 2003 συνεργάζεται με το κυριακάτικο περιοδικό της ίδιας εφημερίδας.
Οι ηρωίδες της Μαϊτένα δημοσιεύονται σήμερα σε πολλές λατινοαμερικάνικες εφημερίδες και περιοδικά, στην ισπανική «El Pais», την ιταλική «La Stampa», τη γαλλική «Le Figaro», στο ισπανικό και μεξικάνικο «Marie Claire», ενώ ως άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει σε όλη τη Ν. Αμερική, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλλία, την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις Η.Π.Α.
Ζει στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Συγγραφέας : Burundarena Maitena
Μεταφραστής : Ζαχαροπούλου Ελένη
Εικονογράφος : Burundarena Maitena
Εκδότης : Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-620-506-1
Σελίδες : 70
Σχήμα : 26χ18
Κατηγορίες : Κόμικς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.59 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.