Επείγουσα ιατρική

Περιγραφή
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να βοηθήσει το γιατρό στην κατανόηση και καλύτερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Το βιβλίο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Έλληνα συνάδελφο, καθόσον η ανάπτυξη της επείγουσας ιατρικής στη χώρα μας είναι επιτακτική ανάγκη. Όχι μόνο διότι η χώρα μας έχει τα πρωτεία στα τροχαία ατυχήματα, αλλά και γιατί καθημερινά αυξάνονται και όλα τα άλλα επείγοντα συμβάματα (πνιγμοί, εγκαύματα, τραυματισμοί και άλλα επαγγελματικά ατυχήματα). Η γεωγραφική επίσης διαμόρφωση της χώρας (πολλά νησιά, δύσβατες ορεινές περιοχές με αδυναμία ταχείας επικοινωνίας με τα μεγάλα αστικά κέντρα) επιβάλλει στο γιατρό που βρίσκεται δίπλα στον βαριά πάσχοντα να γνωρίζει όχι μόνο πολλά, αλλά και πολύ καλά τα πρακτικά θέματα, γιατί έτσι θα μπορέσει να σώσει ζωές. Σε αντίθετη περίπτωση γίνεται απλώς θεατής, αν όχι επικίνδυνος συνδρομητής στην ταλαιπωρία του θύματος.
Οι ανάγκες της χώρας μας συνεπώς επιβάλλουν σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι ασκούν ιατρική, να είναι όσο το δυνατόν πιο εκπαιδευμένοι στην επείγουσα ιατρική. Το παραστατικό αυτό βιβλίο με τις διδακτικές του έγχρωμες εικόνες έρχεται να εξυπηρετήσει αυτήν ακριβώς την εκπαιδευτική πρόκληση.
Από την εκπαιδευτική πείρα ετών έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως μια φωτογραφία ή ένα διάγραμμα ή ένα σχέδιο αξίζουν περισσότερο από πλείστες όσες σελίδες επιστημονικού κειμένου. Γι’ αυτό έχω τη βεβαιότητα πως το παρόν βοήθημα με τις εκπληκτικές εικόνες που παρουσιάζει αλλά και την περιεκτική ανάλυσή του, θα καλύψει σωστά ένα σοβαρό εκπαιδευτικό κενό.
(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης του Χ. Ρούσσου)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Mills Kenneth, Morton Richard, Page Graham
Μεταφραστής: Συλλογικό έργο, Πιταρίδης Μαρίνος, Κατσαούνη Παρασκευή, Καρμπαλιώτης Δημήτρης
Επιμελητής: Ρούσσος Χαράλαμπος
Εκδότης: Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-399-663-7
Σελίδες: 441
Σχήμα: 31χ26
Κατηγορίες: Ιατρική, Επείγουσα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 51.70 €