Επίθεση και άμυνα

Περιγραφή
Τα βιβλία αυτά δημιουργήθηκαν για προχωρημένους αναγνώστες που διαβάζουν με αυτοπεποίθηση. Το λεξιλόγιο είναι πιο ενδιαφέρον και εξειδικευμένο, η εικονογράφηση λειτουργεί λιγότερο υποστηρικτικά, χρησιμοποιούνται όμως πιο περίπλοκα διαγράμματα, χάρτες και πίνακες. Οι έννοιες γίνονται πιο αφηρημένες και εμπεριέχουν τεχνικά στοιχεία. Eίναι η τέλεια εισαγωγή στα θεματικά βιβλία.
– Μη σταματήσετε να δείχνετε ενδιαφέρον για τα αναγνώσματα του παιδιού σας και βεβαιωθείτε ότι κατανοεί αυτό που διαβάζει. Συζητήστε μαζί του για το βιβλίο – τι αφορά, τι ήξερε το παιδί σας για το θέμα πριν διαβάσει το βιβλίο και πώς του έχουν παρουσιαστεί οι πληροφορίες.
– Ρωτήστε: «Τι σε βοήθησε να διαβάσεις τις πληροφορίες; Διάβασες πρώτα τους τίτλους του κάθε κεφαλαίου; Θεωρείς ότι οι υπότιτλοι και οι λεζάντες σε βοήθησαν να κατανοήσεις καλύτερα τι αφορά το κάθε κεφάλαιο;»
– Ρωτήστε: «Χρησιμοποίησες το λεξιλόγιο για να κατανοήσεις τις άγνωστες λέξεις;»
– Ρωτήστε: «Χρησιμοποίησες το ευρετήριο για να βρεις συγκεκριμένες πληροφορίες;»
– Είναι σημαντικό να ρωτήσετε: «Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που διάβασες;» Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γυρίσει στις αντίστοιχες σελίδες και να σας μιλήσει για τιςπληροφορίες. Αν το παιδί σας θέλει να μάθει περισσότερα, δανειστείτε σχετικά βιβλία από τη βιβλιοθήκη!

Συγγραφέας : Coupe Robert
Μεταφραστής : Χαρίσκου Αγγελική
Εκδότης : Άγκυρα
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-422-642-8
Σελίδες : 32
Σχήμα : 23χ17
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα
Σειρές : Διαβάζω με Ευκολία: Πρωταθλητές στο Διάβασμα, Επίπεδο 4: Διαβάζω με Ευκολία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.