Ενόργανη χημική ανάλυση ΙΙ

Περιγραφή
Η χημική ανάλυση αποτελεί ουσιαστικά ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους κλάδους των φυσικών επιστημών αλλά ταυτόχρονα παρέχει τις υπηρεσίες της στην κοινωνία. Είναι απαραίτητη στην Ιατρική, τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Φαρμακευτική, κλπ. αλλά και στην Αρχαιολογία, την Τέχνη και την Οικολογία. Δεν υπάρχει πτυχή της σύγχρονης κοινωνικής ζωής από την οποία απουσιάζει η χημική ανάλυση. Τις τελευταίες δεκαετίες οι μαζικές παραγωγικές διαδικασίες «ανάγκασαν» τους αναλυτικούς χημικούς να αναπτύξουν αξιόπιστες αυτοματοποιημένες ενόργανες τεχνικές που είναι ικανές να εξασφαλίσουν τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. στα βιολογικά εργαστήρια). Ταυτόχρονα, η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας έδωσαν ώθηση σε εξειδικευμένους κλάδους της χημικής ανάλυσης.
Παράλληλα, η επιστήμη της χημικής ανάλυσης αποτελεί μια ανεξάρτητη επιστήμη η οποία έχει ως στόχο να βελτιώνει τις τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται, να επιλέγει με επιστημονικά κριτήρια την ιδανική μεθοδολογία για κάθε αναλυτικό πρόβλημα και να εστιάζεται στη φύση της ύλης ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές μεταξύ φαινομενικά όμοιων δειγμάτων. Το τελευταίο είναι πολύ χρήσιμο στην Εγκληματολογία (forensic science) και στην Αρχαιομετρία (archaeometry) όπου η εύρεση ομοιοτήτων και διαφορών πολλές φορές αποτελεί τον κύριο στόχο μιας δεδομένης μελέτης.
Το βιβλίο αποτελείται από δέκα αυτόνομα κεφάλαια τα οποία πραγματεύονται διαφορετικές αναλυτικές τεχνικές ή συνδυασμούς τεχνικών.

Συγγραφέας : Στράτης Ιωάννης Α., Θεμελής Δημήτριος Γ., Ζαχαριάδης Γεώργιος Α., κ.ά.
Εκδότης : Ζήτη
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-431-940-Χ
Σελίδες : 485
Τόμος : 2
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Χημεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.