Εντατική θεραπεία και επείγουσα ιατρική

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους λειτουργούς της υγείας και ετοιμάστηκε με εξαιρετικό ζήλο, για να καλύψει την ανάγκη της δια βίου συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Η σημασία της “θεραπείας” αυτής της ανάγκης, γίνεται όλο και πιο μεγάλη, κάτω από το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της διάγνωσης και της θεραπείας, που από την μια μέρα στην άλλη μετατρέπουν τον άριστο λειτουργό της υγείας του σήμερα σε μετριότητα του αύριο και ενδεχομένως σε λειτουργό εκτός του χώρου της υγείας του μεθαύριο.
Εκλεκτοί συνεργάτες, κύρια από την μεριά του “φτασμένου”, κατέθεσαν τη γνώση και εμπειρία τους για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Κατέθεσαν επίσης και ότι περιγράφει η σύγχρονη βιβλιογραφία για τις Επεμβάσεις και Παρεμβάσεις που γίνονται στη Μ. Ε. Θ. και τα Επείγοντα.
Οι επικαλύψεις ή ακόμη και οι επαναλήψεις, που θα διαπιστώσει ο αναγνώστης σε διάφορα κεφάλαια, αποτελούν συνειδητή επιλογή της επιμέλειας της έκδοσης και απλά υποδηλώνουν τη διαφορετική οπτική γωνία και τις διαφορετικές αφετηρίες των διαφόρων συγγραφέων.
Βεβαίως μέσα στους στόχους της επιμέλειας της έκδοσης ήταν και είναι η διασφάλιση αυτοτέλειας ενός έκαστου των κεφαλαίων, η οποία μοιραία οδηγεί σε πολλές επαναλήψεις, αλλά περιορίζει τον απαιτούμενο χρόνο για τη μελέτη ενός θέματος με την αποφυγή αναζήτησης συμπληρωματικών πληροφοριών σε άλλα κεφάλαια.
Προκειμένου το όλο έργο να έχει την απαιτουμένη συνοχή, τα θέματα του παρουσιάζονται σε τρία μέρη:
Το Πρώτο Μέρος (Μέρος Ι) είναι αφιερωμένο σε Γενικά θέματα Επεμβάσεων – Παρεμβάσεων, το Δεύτερο Μέρος (Μέρος II) σε Επεμβάσεις – Παρεμβάσεις ανά Σύστημα (Κεφάλαια 11) και το Τρίτο Μέρος (Μέρος III) είναι αφιερωμένο σε Ερευνητικές Μελέτες που αναφέρονται σε Επεμβάσεις και Παρεμβάσεις. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Συλλογικό έργο, Μπαλτόπουλος Γεώργιος Ι., Μυριανθεύς Παύλος, Μπούτζουκα Ελένη
Εκδότης: Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-399-677-7
Σελίδες: 1273
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ιατρική – Εντατική θεραπεία, Ιατρική, Επείγουσα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.10 €