Ενοικιαζόμενα

Περιγραφή
La Rue
Εκείνο το βράδυ, η Celeste Albaret, συνοδευόμενη από τον Negre, συνάντησαν τον Μαρς στο Larue. Πάνω από δύο ώρες σόλαρε στην ίδια επωδό της Ιντιάνα. Δείπνησαν ελαφρά. Ο Louis, εραστής της de Mormand, έφτασε γρήγορα, προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε να μην καβγαδίσουν. Ασπάστηκε το κλειστό γράμμα που παρέδωσε στη Celeste. Εκείνη δεν τον ευχαρίστησε. Όλοι αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν αποδίδεται στον ταχυδρόμο το μισό μυστικό ή τουλάχιστον η γιαπωνέζικη ακροστιχίδα. Κι έπειτα, υπάρχουν υποκοριστικά για τους πολύτιμους λίθους; Σκονάκια στρυχνίνης, σταγόνες μπελαντόνα στα ποτήρια. Αντί για επιδόρπιο, δοκίμασαν το αμάρο της χρονιάς.Η Χαριτίνη Ξύδη γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ιστορία και αρχαιολογία. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε με το μυθιστόρημα «C-Minor-Ένα Αιρετικό Ρομάντζο» (Ιωλκός 2005). Τον Δεκέμβρη του 2007 διακρίθηκαν με έπαινο από την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης, στο Η’ Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης, τρία ποιήματά της, τα οποία εμπεριέχονται στη συλλογή «Τα όνειρα καπνίζουν». Τον ίδιο χρόνο, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για τη νουβέλα «Η Ίρμα των δαιμονίων» (ανέκδοτο). Τον Ιανουάριο του 2008 διακρίθηκε με Α’ έπαινο από την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης, στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ο Δρόμος», στα Λογοτεχνικά Περιοδικά: «η λέξη», «Σοδειά», «Τριφυλλιακή Εστία», στα ηλεκτρονικά Περιοδικά: «Λογοτεχνικό Μπιστρό», «e-poema», «24 γράμματα» και κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί σε επιλεγμένους ιστότοπους.
Κείμενά της θα βρείτε στο ιστολόγιο «Θάλασσα» το οποίο διατηρεί από τον Ιανουάριο του 2008.
http://www hrtstvrs.blogspot.com
Βιβλιογραφία:
«C-Minor/Ένα αιρετικό ρομάντζο» (μυθιστόρημα, Ιωλκός 2005).
«Οι τρομπέτες του Οκτώβρη», (ποίηση, Κώδικας 2007).
«Το ράμφος», (ποίηση, Κώδικας 2007).
«Η ερωμένη απολεσθέντων θαυμάτων», (ποίηση, Κώδικας 2007).
«Τα όνειρα καπνίζουν», (ποίηση, Γαβριηλίδης 2008).
«Προσωπογραφίες» (συμμετοχή, ιδιωτική έκδοση Black Duck multiplarte, 2011).
«Τακούνια καίγονται στο φούρνο» (Άνεμος Εκδοτική, 2011).

Συγγραφέας : Ξύδη Χαριτίνη
Εκδότης : Γαβριηλίδης
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-576-404-0
Σελίδες : 150
Σχήμα : 17χ13
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.59 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.