Ενδοοικογενειακή βία

Περιγραφή
Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο, χωρίς να είναι νέο, σήμερα έχει πάρει μεγάλη έκταση και εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, προς όλα τα μέλη της οικογένειας, ιδιαίτερα προς τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων ασχολούνται με την ενδοοικογενειακή βία προσεγγίζοντας το θέμα τόσο θεωρητικά και ερευνητικά, όσο και στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικών και σχεδιασμού προγραμμάτων. Στην παροχή υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και επαγγελματίες από το σύστημα απονομής δικαιοσύνης (π.χ. επιμελητές ανηλίκων) εργάζονται με οικογένειες, ομάδες και με μεμονωμένα άτομα όλων των ηλικιών επιδιώκοντας την ενδυνάμωση αυτών, τη βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν, καθώς και στην πρόληψη άλλων.
Η αντιμετώπιση και η πρόληψη ενός τόσο περίπλοκου και σοβαρού θέματος-προβλήματος όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, δεν μπορεί να γίνει με τη συμβολή ενός μόνον επιστημονικού κλάδου. Είναι απαραίτητη η διεπιστημονική προσέγγιση ώστε να αναπτυχθεί κοινός επιστημονικός λόγος ανάμεσα στους επαγγελματίες και να επιτευχθεί η δέσμευσή τους στον διαρκή διάλογο και στην επικοινωνία, μέσ’ από διεπιστημονικές ομάδες συνεργασίας.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Επιμελητής : Δημοπούλου – Λαγωνίκα Μαρία, Κατσίκη Γιώτα, Mardikian – Gazerian Baitzar
Εισηγητής : Αγάθωνος – Γεωργοπούλου Ελένη, Αμηρά Άννα, Γαϊτάνη Τασώ, Καλλιτεράκη Ευτυχία, Καραγιάννης Δημήτρης Φ., Κατσίκη Γιώτα, Κωσταβάρα Καίτη, Μάρκου Σμάρω, Μηλιώνη Φωτεινή Α., Μπούρη Γεωργία, Νικολαΐδης Γιώργος ψυχίατρος, Παπαγιαννοπούλου Ματίνα
Εκδότης : Συμβούλιο Επιμόρφωσης στην Κοινωνική Εργασία (Σ.Ε.Κ.Ε.)ΑΩ Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-98236-0-2
Σελίδες : 358
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εγκληματολογία, Βία, Επιθετικότητα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.06 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.