Ενδεικτικό χρονικό Ελληνοτουρκικών σχέσεων 2006

Περιγραφή
[…] Στο σημερινό πολυπλόκαμο, άναρχο και συγκρουσιακό διεθνές περιβάλλον, οι διαχει-ριστές της ελληνικής πολιτικής πρέπει να εμπεδώσουν την ρήση του Πιττακού, που διατύπωσε ότι· “Συνετών ανδρών είναι πριν γενέσθαι τα δυσχερή προνοήσαι όπως μη γένηται, ανδρείων δε γενόμενα ευ θέσθαι” δηλαδή, το καθήκον των συνετών ανδρών είναι να προνοούν, ώστε να μην επισυμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα, των ανδρείων δε (ανδρών) αν επισυμβούν να τα αντιμετωπίζουν θαρραλέα.
Προς αυτό το πολιτικό αζιμούθιο του Πιττακού προσανατολίζεται η παρούσα έκδοση (που θα συμπεριλαμβάνει κεχωρισμένα και τα έτη 1996-1997-1998-1999-2000-2001-2002) υπό την έννοια ότι θέτει σε μικροσκοπική παρατήρηση και στατιστική επεξεργασία τις Ε/Τ σχέσεις και υποβοηθεί τα δέοντα, ως προς την τεχνική του προνοήσαι. […]
(απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Ο Ιωάννης Γεωργίου Βαρνάκος, κατάγεται από τον Δρίσκο Ιωαννίνων, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957, γιος στρατιωτικού. Σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Γένοβας και Αθηνών. Ομιλεί αγγλικά και ιταλικά. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία. Είναι ακόμη μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, ιδρυτικό μέλος του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία “Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ελληνικών Δικαίων” και μέλος του “Οργανισμού για την Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας” (Ο.Δ.Ε.Γ.). Παρακολούθησε σεμινάρια διεθνολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ασχολείται με τα ελληνοτουρκικά θέματα πέραν της δωδεκαετίας.
Έχουν εκδοθεί τα ακόλουθα βιβλία του:
1. “Ελληνοτουρκικός διάλογος 1923-1993: Η απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων” (Εκδόσεις Νέα Θέσις).
2. “Οι 1619 αγνοούμενοι του 1974: Η εκούσια απώλεια της κοινωνικής, πολιτικής και εθνικής μας συνείδησης” (Εκδόσεις Πελασγός).
3. “Οι 1619 αγνοούμενοι του 1974: – Corpus Delicti – Το σώμα του εγκλήματος” (Εκδόσεις Πελασγός)
4. “Αλέξανδρος Αιγές Έστη: Ο επαναπατρισμός και η ταφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα ανάκτορα των Αιγών” (Εκδόσεις Πελασγός)
5. “Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσα από την γελοιογραφία” (Υπό έκδοση – Εκδόσεις Γεωργιάδης).

Συγγραφέας: Βαρνάκος Ιωάννης Γ.
Εκδότης: Πελασγός
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN:
Σελίδες:
Τόμος: 1
Σχήμα: 30χ21
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Ελλάς – Σχέσεις – Τουρκία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.65 €