Εμφωλευμένα παίγνια

Περιγραφή
«Αυτό που καθιστά σημαντική τη συμβολή του Τσεμπελή είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της θεωρίας της ορθολογικής επιλογής στην κατεύθυνση εξήγησης μιας ευρείας ποικιλίας εμπειρικών φαινομένων, τα οποία, εκ πρώτοις, εμφανιζόταν ότι δεν υπέχουν μιας παρόμοιας βασικής ερμηνείας. Επιπλέον, ο Τσεμπελής χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη θεωρία για να εξηγήσει πολλά από τα αινίγματα τα οποία είχαν παραμείνει ανερμήνευτα από προηγούμενες μελέτες». (Elinor Ostrom, «Αmerican Political Science Review).
«Αυτό το βιβλίο καθιερώνει τον Τσεμπελή ως έναν από τους κυριότερους ερευνητές της συγκριτικής πολιτικής ανάλυσης από τη σκοπιά της ορθολογικής επιλογής… Τα κεφάλαια για το Βρετανικό εργατικό κόμμα, για τη Βελγική διαδικασία της συναίνεσης, και τη Γαλλική εκλογική συμμαχία, όλα χαρακτηρίζονται από μια υψηλή ποιότητα επαγγελματικής ακαδημαϊκής επίτευξης».
(David Cameron, Yale University)Ο Γιώργος Τσεμπελής είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο University of California Los Angeles (UCLA).
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (1969-75) και Πολιτική Επιστήμη στο Institute d’ Etudes Politiques de Paris (1976-79). Στο Pierre et Marie Curie University (Paris IV) περάτωσε τη διατριβή του στη μαθηματική στατιστική (1975-79). Στο Washington University (St. Louis) ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Πολιτική Επιστήμη. Υπήρξε επίσης καθηγητής στο Washington University και στο Duke University.

Συγγραφέας : Τσεμπελής Γιώργος
Μεταφραστής : Νάνος Παναγιώτης
Επιμελητής : Κατσούλης Ηλίας Α.
Υπεύθυνος Σειράς : Κατσούλης Ηλίας Α.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-02-1780-7
Σελίδες : 413
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Πολιτικές επιστήμες
Σειρές : Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επιστήμης και Νέας Πολιτικής Οικονομίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.