Εμπιστεύσου

Περιγραφή
… Οι αληθινές ευκαιρίες είναι κρυμμένες. Είναι σαν τα μαργαριτάρια που προστατεύονται μέσα σε κοινά κοχύλια
… Καμία θέση που είναι πραγματικά για σένα δεν θα είναι κατειλημμένη τη στιγμή που θα αποφασίσεις να κάτσεις
… Ο πραγματικός θησαυρός δεν χρειάζεται μπαούλο από χρυσάφι
… Αυτό που επιθυμείς βρίσκεται ήδη μέσα σου και περιμένει να το βγάλεις προς τα έξω. Είναι σαν το άδειασμα του Αέρα: Γύρω σου υπάρχει ατέλειωτος Αέρας, όλη την ώρα, αλλά μονάχα τη στιγμή της εκπνοής είσαι σε θέση να εισπνεύσεις ξανά. Διαφορετικά δεν υπάρχει χώρος για Αέρα.
… Για μένα η ζωή είναι η ευκαιρία της Συνείδησης να περιβάλλεται από σκέψεις, να περιβάλλεται από σώμα, προκειμένου να δεχτεί να παραδώσει τις σκέψεις και το σώμα στον ίδιο της τον Εαυτό.
… Υπάρχουν δύο ειδών χαμαιλέοντες: Αυτοί που αλλάζουν τα χρώματά τους σύμφωνα με το περιβάλλον τους και αυτοί που επιλέγουν το περιβάλλον τους ανάλογα με τα χρώματα που θέλουν να πάρουν. Η Δάφνη Καλογεροπούλου είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής. Σπούδαζε τραγούδι, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τα πρώτα τρία χρόνια της φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Ελλάδος, όταν το 2005 έφυγε για την Βοστόνη με υποτροφία από το Berklee College of Music. Παρόλα αυτά, τα πολλά έτη “Δυναμικής Ψυχοθεραπείας” που είχαν προηγηθεί, καθώς και οι ποικίλες διαλέξεις που παρακολούθησε στη Βοστόνη, έδρασαν ώστε το ενδιαφέρον της να στραφεί προς την ψυχολογία.
Το 2005 ξεκίνησε να γράφει το πρωτο της βιβλίο όπου και εξέδωσε το 2007 με τίτλο “Εμπιστεύσου” από τις εκδόσεις “Πύρινος Κόσμος”, η πρώτη έκδοση του οποίου εξαντλήθηκε σε λίγους μήνες. Το βιβλίο είχε σαν στόχο να οδηγήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του αναγνώστη σε λειτουργικά μονοπάτια, μια προσπάθεια που παράλληλα πραγματοποιείτο με ομιλίες και άρθρα στην εφημερίδα “Περισκόπηση”. Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Απεικάσματα” από τις εκδόσεις “Καστανιώτης-Διάττων”. Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει μια συλλογή ψυχογραφικών διηγημάτων, όπου είχαν εκδοθεί προηγμένος και στην εφημερίδα “Περισκόπηση”. Τον Ιούνιο του 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Το Φαινόμενο της Ψυχαλούδας”, εκδόσεις COSMOSWARE, ένα μυθιστόρημα φαντασίας που σκιαγραφεί τις ανθρωπινες σχέσεις και τον Ιούλιο του 2011 παρουσίασε μια έρευνα κοινωνικής ψυχολογίας στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας, που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδων ψυχολογίας στο Deree College, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα, συγκέντωσε 200 μόρια- ώρες εποπτείας και πρακτικής στην ψυχοθεραπεία/ ψυχοπαθολογία. Επίσης, έχει παρακολουθήσει δεκάδες πανελλήνεια συνέδρια, καθώς και σεμινάρια από σπουδαίους θεραπευτές, όπως για παράδειγμα, το σεμινάριο της ψυχοδυναμικής θεραπευτριας Nancy McWilliams (Ph.D., ABPP) με τίτλο “Personality and its Interaction with Stress and Trauma”.

Συγγραφέας: Καλογεροπούλου Δάφνη
Εκδότης: Πύρινος Κόσμος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-430-313-9
Σελίδες: 241
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Συμβουλευτική, Αυτογνωσία, Αυτοεκτίμηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.35 €