Εμείς οι Έλληνες

Περιγραφή
Από το κρατίδιο του 19ου αιώνα στην ισχυρή Ελληνική Δημοκρατία του 21ου
Η “Πολεμική Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας” είναι πάνω απ’ όλα ανάγνωσμα πατριδογνωσίας, που παρουσιάζει με σαφήνεια την περιπετειώδη διαδρομή μας μέχρι την εθνική ολοκλήρωση. Αποφεύγοντας συνηθισμένες υπερβολές, οι ιστορικοί που υπογράφουν το τρίτομο αυτό έργο, καταγράφουν όχι μόνο τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση, αλλά και τα λάθη που σημάδεψαν τους αγώνες των Ελλήνων τον 20ο αιώνα.
Μετά τον οριστικό ενταφιασμό της Μεγάλης Ιδέας, η Ελλάδα καλείται να ανταποκριθεί στο τιτάνιο έργο της αποκατάστασης των 1.500.000 προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Παράλληλα, οι ελπίδες για ειρήνη στην Ευρώπη διαψεύδονται με την άνοδο του φασισμού. Το Ελληνικό Έθνος ανθίσταται σθεναρά στην προέλαση των Γερμανικών και Ιταλικών ορδών, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην ένδοξη πολεμική του ιστορία. Εντέλει όμως, ο στρατός μας υποχωρεί και ανασυντάσσεται, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον αγώνα κατά των δυνάμεων του Άξονα εκτός Ελλάδος. Η χώρα μας δοκιμάζεται από σκληρή κατοχή, αλλά οι κατακτητές γρήγορα έρχονται αντιμέτωποι με μία ρωμαλέα εθνική αντίσταση που τους καταφέρει σοβαρά πλήγματα.
Όπου κι αν σταθώ, θυμάμαι. Ένα γένος, ένα όνομα. Έλληνες.
Περιέχονται τα κείμενα:
Στ΄Μέρος
– Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης, “Από τη Μικρασιατική καταστροφή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”
Ζ΄Μέρος
– Θανάσης Καλλανιώτης, “Η Ελλάδα κατά την περίοδο 1940-1941”
Η΄Μέρος
– Νίκος Παπαναστασίου, “Οι στρατηγικές και οι στόχοι του “Άξονα” στην κατεχόμενη Ελλάδα
Θ΄Μέρος
– Ηλίας Νικολακόπουλος – Στράτος Ν. Δορδανάς, “Κατοχή και αντίσταση στην Ελλάδα (1941-1944)”
Ι΄Μέρος
– Θάνος Βερέμης, “Οι αγώνες των Ελλήνων εκτός Ελλάδας κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο”
Χρονολόγιο 1923-1942, Ελλάδα
Χρονολόγιο 1923-1942 Κόσμος

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Μιχαηλίδης Ιάκωβος Δ., Καλλιανιώτης Θανάσης, Παπαναστασίου Νίκος ιστορικός, Νικολακόπουλος Ηλίας, Δορδανάς Στράτος Ν., Βερέμης Θάνος Μ.
Επιμελητής: Βερέμης Θάνος Μ., Κατσίγερας Μιχάλης Ν.
Εκδότης: Σκάι
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6845-16-8
Σελίδες: 240
Τόμος: 2
Σχήμα: 29χ20
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία – Μικρασιατική εκστρατεία, Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945, Ελλάς – Ιστορία, Νεώτερη, Ελλάς – Ιστορία, Στρατιωτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.68 €