Ελληνική λαϊκή σοφία

Περιγραφή
[…] Το έργο ενός λαογράφου είναι δύσκολο, συνάμα όμως και πολύ σημαντικό για το λόγο ότι πρέπει να διατηρηθεί ο λαογραφικός χαρακτήρας της πατρίδας μας που είναι τόσο πλούσιος.
Ο Γεώργιος Αποστολάκης μέσα στις 1.400 παροιμίες καταθέτει τις σκέψεις του, σχολιάζει, παραθέτει εικόνες, φωτογραφίες, συμπεράσματα.
Δίδει θαυμάσιες περιγραφές εθίμων, διαφόρων αντικειμένων και τρόπους κατασκευής τους και γενικά παρελαύνει μέσα στις σελίδες του βιβλίου του ο λαϊκός μας πολιτισμός.
Μας πληροφορεί για το λάδι, το ψωμί, το κρασί, τα βασικά στοιχεία επιβίωσης, δίδοντας τρόπους παραγωγής όλων αυτών των αγαθών, χωρίς να παραλείπει τα περίφημα ξομπλιαστά γαμοκούλουρα, που συνοδεύονται με θαυμάσιες εικόνες και αναφέρεται σ’ αυτά με αγάπη και νοσταλγία. Ο λαογράφος μας δείχνει το χρέος μας, να διασώσουμε το λαϊκό μας πολιτισμό. […] (από τον πρόλογο της Αικατερίνης Νικολετάκη – Καράμπελα) Ο Γεώργιος Αποστολάκης του Ευαγγέλου και της Αδριανής, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1952 στην Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου Ηρακλείου. Είναι απόφοιτος εξαταξίου γυμνασίου, απόφοιτος Σχολής Μετεκπαίδευσης Τουριστικών Επαγγελμάτων και απόφοιτος Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε. Γνωρίζει επίσης αγγλικά και λίγα ιταλικά.

Συγγραφέας: Αποστολάκης Γεώργιος Ε.
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-14-0756-1
Σελίδες: 393
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παροιμίες , Λαογραφία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.80 €