Ελληνική κρίση και ευρωπαϊκή νεωτερικότητα

0
(0)

Περιγραφή
Πώς εξηγείται η παρούσα κρίση; Φταίνε οι εθνικές μας παθογένειες, η ιστορία της χώρας και ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός της; Ή μήπως είναι προϊόν μιας ευρύτερης κρίσης που περνάει η ευρωπαϊκή νεωτερικότητα; Σκοπός του βιβλίου δεν είναι να δώσει απόλυτες απαντήσεις, αλλά να προκαλέσει μια συζήτηση πάνω σε τέσσερις κεντρικές διαστάσεις της κρίσης, παρουσιάζοντας αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την οικονομία, τη νομική και πολιτική κουλτούρα, το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και τη θέση της θρησκείας στη σύγχρονη κοινωνία.
Στην αγοραία αντιπαράθεση συνθημάτων και ανέξοδων χαρακτηρισμών, ο συλλογικός αυτός τόμος ευνοεί τα επιχειρήματα και τον ανταγωνισμό των ιδεών. Προωθεί έτσι τις αποχρώσεις και, κάπου κάπου, δίνει και πρακτικές απαντήσεις στα “βασικά”. Δεν είναι λίγο!
Ν. Κ. Αλιβιζάτος
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ποια είναι η σχέση κρίσης και νεωτερικότητας; Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι καρπός μιας “ανολοκλήρωτης” νεωτερικότητας και ενός πολιτισμικού “δυϊσμού” από τα οποία “πάσχει” η χώρα; Ή μήπως είναι φαινόμενα της ίδιας της κρίσης της νεωτερικότητας; Ο διάλογος που επιχειρεί το βιβλίο τούτο είναι μια δοκιμασία της σχέσης μεταξύ λόγου και εξουσίας.
Αντώνης Λιάκος
Kαθηγητής Νεότερης Iστορίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Βαρουφάκης Γιάνης, Γρώπα Ρουμπίνη, Διαμαντούρος Νικηφόρος – Π., Δραγώνα Θάλεια Γ., Ζουμπουλάκης Σταύρος, Κατρούγκαλος Γιώργος Σ., Κούκη Χαρά, Ματσαγγάνης Μάνος, Πετμεζίδου Μαρία, Τασόπουλος Γιάννης Α., Τριανταφυλλίδου Άννα, Τσούκαλης Λουκάς 1950-
Επιμελητής: Τριανταφυλλίδου Άννα, Γρώπα Ρουμπίνη, Κούκη Χαρά
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-218-866-9
Σελίδες: 352
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Κοινωνικές επιστήμες, Ελλάς – Σχέσεις – Ευρώπη – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Πολιτική – Ελλάς, Πολιτική – Ευρώπη
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.53 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.