Ελληνικές βιβλιοθήκες ημερολόγιο 2008

Περιγραφή
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης αποφάσισε να εκδώσει ημερολόγιο της Ένωσης για το έτος 2008 με αφιέρωμα στις “Ελληνικές Βιβλιοθήκες”, θέλοντας αφενός να τιμήσει τη σαραντάχρονη παρουσία της Ένωσης στα βιβλιοθηκονομικά δρώμενα της χώρας και αφετέρου να παρουσιάσει την ιστορία και τη δράση όσο το δυνατόν περισσότερων Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.
Σήμερα, 40 χρόνια μετά, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα των Βιβλιοθηκών λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στις νέες τεχνολογίες με τη δημιουργία νέων μορφών καταγραφής του υλικού και διάδοσης της γνώσης και των πληροφοριών. Η νέα αυτή πραγματικότητα απαιτεί τη δημιουργία νέων θεσμών για τις Βιβλιοθήκες για τον σχεδιασμό μιας μακροχρόνιας Εθνικής Πολιτικής Βιβλιοθηκών με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου τους καθώς και την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας εποχής.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης, θέλω να ευχαριστήσω του υπεύθυνους των Βιβλιοθηκών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΕΒΕΠ για την έκδοση του παρόντος ημερολογίου και να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!
Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΒΕΠ

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Γλασσιώτης Γιώργος, Κατσιρίκου Ανθή Ε., Κυριακοπούλου Χριστίνα, Πασσαλής Παναγιώτης, Πολίτης Δημήτρης βιβλιοθηκονόμος
Εκδότης: ΙανόςΈνωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-7827-79-1
Σελίδες: 173
Σχήμα: 25χ21
Κατηγορίες: Ημερολόγια, Βιβλιοθήκες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.67 €