Ελληνικά με χειρονομίες και εκφράσεις

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εγχειρίδιο χρήσιμο σε όσους διδάσκουν και σε όσους μαθαίνουν την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα. Αξιοποιώντας το υλικό που συγκεντρώνει στο βιβλίο της “Επικοινωνώ στα Ελληνικά – Εννοιολογικό λεξικό χειρονομιών και εκφράσεων” (Ελληνικά Γράμματα, 2008), η συγγραφέας προτείνει μια σειρά ασκήσεων οι οποίες βοηθούν τους εκπαιδευόμενους να εμπεδώσουν τη σημασία των χειρονομιών και των εκφράσεων που χρησιμοποιούν οι Έλληνες σε διάφορες περιστάσεις επικοινωνίας.
Επιπλέον, προτείνονται δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ελεύθερη έκφραση και άλλες που επικεντρώνονται στην πολιτισμική έκφραση, δηλαδή σε φράσεις και χειρονομίες που συνδέονται με τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού (συνήθειες του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς, προλήψεις για την τύχη και την ατυχία, τρόποι χαιρετισμού και αποχαιρετισμού κ.λπ.).
Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του διδάσκοντα την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα, ο οποίος μπορεί να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο της τάξης του. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει και ένα χρήσιμο βιβλίο αυτομάθησης για τον εκπαιδευόμενο, καθώς στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται οι λύσεις όλων των ασκήσεων.Η Ιωάννα Αντωνίου – Κρητικού είναι Διδάκτωρ Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Paris VII. Έχει εργαστεί ως μεταφράστρια στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως επιμορφώτρια καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης σε θέματα Διδακτικής γλωσσών. Από το 1994 εργάζεται ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και το 2004 εξελέγη στην Α΄ βαθμίδα ως Διευθύντρια Ερευνών. Διδάσκει στο Διεπιστημονικό-Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τεχνογλωσσία” και είναι αξιολογήτρια εκπαιδευτικού υλικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έχει διευθύνει ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα στο πλαίσιο των οποίων έχουν εκδοθεί εκπαιδευτικά βιβλία και λογισμικά για την εκμάθηση της Ελληνικής ως μητρικής, δεύτερης ή ξένης γλώσσας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας βιβλίων.

Συγγραφέας: Αντωνίου – Κρητικού Ιωάννα
Εικονογράφος: Βλαχάκης Λευτέρης
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-19-0492-1
Σελίδες: 94
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία, Ελληνική γλώσσα, Νέα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.34 €