Ελληνικά ανάλεκτα

Περιγραφή
Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου είναι πνευματικός καρπός και μόχθος πολλών ετών και περιλαμβάνει δύο ενότητες.
Μετά από μελέτες και έρευνες πολλών ετών σε φιλοσοφικά, ιστορικά και κοινωνικά θέματα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, για τον Έλληνα με την μέση παιδεία δεν είναι δύσκολο να ασχοληθεί και να κατανοήσει τα πνευματικά θέματα. Αρκεί να ακολουθήσει την ορθή μεθοδολογία και να μπορέσει να αποκτήσει την δυνατότητα να σκέπτεται και να ενεργεί ορθά, ώστε να κατακτήσει την ζωή του και να την κάνει πιο εύκολη και ευχάριστη, διότι θα έχει καταστεί πνευματικά ελεύθερος και υψιπετής.
Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να έχει αυτόν τον ρόλο και, να αποτελέσει ένα χρήσιμο πνευματικό εργαλείο αναγκαίο και χρήσιμο για τους νέους μας και για κάθε Ελληνική βιβλιοθήκη.
Η πρώτη ενότητα του βιβλίου, περιλαμβάνει τα βασικά θεωρητικά μέρη της φιλοσοφίας, της λογικής, της γλώσσας, της γραφής και της ιστορίας, τα οποία θα διευκολύνουν την κατανόηση των διαφόρων αυτοτελών κειμένων που ακολουθούν στο δεύτερο μέρος.
Ερευνώντας επίσης, οι συνθήκες και η ανάγκη που ώθησαν τον άνθρωπο και κατ’ επέκτασιν τις κοινωνίες, να αγωνιστούν για να μπορέσουν να απαλλαγούν από την άγνοια. Οι λαοί κατέκτησαν την πνευματική τους απελευθέρωση μόνο με την εξέλιξη της θεωρίας, της πράξεως και την επικράτηση της Λογικής Αιτιότητας. Έτσι, κατάφεραν να απαλλαγούν προοδευτικά από την άγνοια και τον φόβο, που τους κρατούσαν δέσμιους και υποκείμενους της σκοτεινής σκοπιμότητας, της αμάθειας και των προλήψεων.
Στο δεύτερο μέρος ακολουθούν διάφορες σημαντικές βιογραφίες και αυτοτελή κείμενα με τα έργα σπουδαίων ανδρών της Αρχαιότητας, τα οποία σφράγισαν και συνέτειναν στη διαμόρφωση και στην εξέλιξη του Πολιτισμού, τα οποία παραμένουν πάντα επίκαιρα.
Επίσης, παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες αυτοτελείς έρευνες και μελέτες μου σε σημαντικά διαχρονικά ευνόητους λόγους αποφεύγουν να τα αγγίζουν οι ασχολούμενοι.

Συγγραφέας: Διαμαντάρας Ελευθέριος Χ.
Εκδότης: Διαμαντάρας Ελευθέριος Χ.
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 618-80047-0-5
Σελίδες: 357
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελληνικά δοκίμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.96 €