Ελισάβετ της Αυστρίας

Περιγραφή
Η Ελισάβετ της Αυστρίας υπήρξε, και παραμένει, μια από τις πιο ρομαντικές ηρωίδες που έπλασε η ιστορία. Ωραία, μελαγχολική, ατίθαση, αυτοκράτειρα από τα δεκάξι της, βασίλεψε, μέχρι τη δολοφονία της το 1898, σ’ ένα κράτος αποτελούμενο από πολυάριθμους και αντιμαχόμενους λαούς, σφραγίζοντας την Αυστροουγγρική μοναρχία με την απαράμιλλη γοητεία της.
Ωστόσο, από αυτή την παράδοξη γυναίκα ο μύθος συγκράτησε τη σκανταλιάρικη εικόνα της «Σίσσυ». Η Νικόλ Αβρίλ μας παρουσιάζει επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο της Ελισάβετ, μέσα από μια βιογραφία, όπου ξαναζωντανεύουν τα σκιρτήματα και οι εξάρσεις που διαμόρφωσαν τη μοίρα αυτής της γυναίκας – αυτοκράτειρας, φιλελεύθερης, ποιήτριας, ασυμβίβαστης.
Πέρα όμως από τη μεγαλειώδη και οδυνηρή αυτή ζωή, αναδύεται εδώ μια Ευρώπη που δεν υπάρχει πια. Με τους λαούς της να αλληλοσπαράζονται, με τα δράματά της, με τον ορίζοντά της να βάφεται στο αίμα από τη βία και τον πόλεμο. Η μοίρα της Ελισάβετ ήταν να περάσει μέσα από αυτό τον κόσμο του χθες, που προοιωνίζεται τον δικό μας.Η Νικόλ Αβρίλ γεννήθηκε στο Ραμπουγιέ και σπούδασε σύγχρονη λογοτεχνία στη Λυών. Εργάστηκε σαν καθηγήτρια, ύστερα έγινε ηθοποιός και μανεκέν και, τελικά, συγγραφέας. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1972 με τα έργα «Το καλοκαίρι του Αγίου Βαλεντίνου» και «Οι άνθρωποι του Μιζάρ», που αμέσως σημείωσαν επιτυχία και της εξασφάλισαν μια θέση στα γαλλικά γράμματα. Συνέχισε το συγγραφικό της έργο με μυθιστορήματα και βιογραφίες («Ο κήπος των απόντων», 1977, «Ο κύριος της Λυών», 1979, «Η πρώτη συμμαχία», 1986, «Δεν πάει καιρός που σ’ αγαπώ», 1992 κ.ά.). Έγραψε επίσης ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, «Στους κήπους του πατέρα μου», 1989, και μαζί με τον άντρα της Ζαν-Πιερ Ελκαμπάς, το δοκίμιο «Σώπα», Ελκαμπάς (1982).

Συγγραφέας : Avril Nicole
Μεταφραστής : Ιακωβίδη Αθηνά
Εκδότης : Ωκεανίδα
Έτος έκδοσης : 1995
ISBN : 960-7213-91-2
Σελίδες : 407
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Βιογραφίες – Μαρτυρίες
Σειρές : Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.