Ελευθερίας τίμημα

Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας προσπάθησε να καταγράψει τα σπουδαιότερα γεγονότα μιας κρίσιμης και πολυτάραχης περιόδου, από το φθινόπωρο του 1943 μέχρι το φθινόπωρο του 1944.
Η χώρα μας βρίσκεται υπό Γερμανοβουλγαρική κατοχή. Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ χτυπούν αλύπητα τους μισητούς εισβολείς. Στα βουνά της Ελλάδας, σε πόλεις και χωριά, όπου συναντήσουν τους κατακτητές. Εξωτερικοί παράγοντες όμως τους οδηγούν σε αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις.
Το βιβλίο απευθύνεται στους νέους που δεν έζησαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής, αλλά βιώνουν τις συνέπειές τους και στους μεγάλους που έζησαν και πήραν μέρος σ’ αυτά. Στους πρώτους η γνώση των γεγονότων είναι αναγκαία μιας και στο μέλλον θα έχουν την ευθύνη για τον εθνικό βίο. Στους δεύτερους είναι απαραίτητη γιατί παρ’ όλο ότι έζησαν ή πήραν μέρος σε τοπικό επίπεδο, δεν γνώρισαν το παρασκήνιο…Ο Γεώργιος Θ. Κωστής γεννήθηκε στις 26-12-1936 στη Στύρφακα Φθιώτιδος. Είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής με πλούσια και μακροχρόνια τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία. Συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες αθηναϊκές και επαρχιακές.
Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου στην Αθήνα από το 1964. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Συγγραφέας: Κωστής Γεώργιος Θ.
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-694-018-7
Σελίδες: 307
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία – 1940-, Ελλάς – Ιστορία – Εθνική Αντίσταση, 1940-1944

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €