Ελένη της Τροίας

Περιγραφή
Ένα απολαυστικό, γοητευτικό μυθιστόρημα για τη θρυλική ομορφιά της Ωραίας Ελένης, για τα μάτια της οποίας καθελκύστηκαν χίλια πλοία.
Κόρη θεού, σύζυγος βασιλιά, έπαθλο του πιο αιματηρού πολέμου στην αρχαιότητα, η Ωραία Ελένη ενέπνευσε καλλιτέχνες για χιλιετίες. Στην αυγή του 21ου αιώνα, η Margaret George, η καταξιωμένη συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων, φωτίζει με αναπάντεχο τρόπο, με οξυδέρκεια και ευαισθησία τη θρυλική αυτή γυναίκα. Η συγγραφέας δίνει νέα πνοή στο ανυπέρβλητο ομηρικό παραμύθι παρουσιάζοντας την Ελένη να αφηγείται η ίδια την ιστορία της. Μέσα από τη δική της οπτική και τη δική της φωνή, γινόμαστε μάρτυρες της στιγμής που η νεαρή Ελένη ανακαλύπτει τη θεϊκή της καταγωγή και την απόλυτη ομορφιά της. Έφηβη ακόμα, η Ελένη παντρεύεται τον απόμακρο βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο και του χαρίζει μια κόρη. Στα είκοσί της χρόνια, η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου παραιτείται από έναν γάμο χωρίς ερωτικό πάθος, από τη στιγμή που ανταμώνει τον γοητευτικό πρίγκιπα της Τροίας, Πάρη. Μόλις οι δυο εραστές το σκάνε για την Τροία, ξεσπά αναπόφευκτα πόλεμος, διαπράττονται άγριες δολοφονίες, προκαλούνται καταστροφές και τραγωδίες.
Στην «Ελένη της Τροίας», η Margaret George εξυφαίνει το θρύλο της Ωραίας Ελένης που έμεινε στην αιωνιότητα. Μας χαρίζει ένα μαγευτικό παραμύθι για μια γυναίκα, της οποίας η ζωή ήταν προορισμένη να προκαλέσει συγκρούσεις και να καταστρέψει πολιτισμούς.H Μάργκαρετ Τζορτζ είναι αμερικανίδα συγγραφέας των best sellers «The autobiography of Henry XVIII», «Mary Queen of Scotland and the Isles» και «The memoirs of Cleopatra». Ταξιδεύει συχνά στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στη Ρώμη και στην Αγγλία, κάνοντας έρευνες για τα βιβλία που γράφει.

Συγγραφέας : George Margaret
Μεταφραστής : Τραϊκόγλου Μαρία – Ρόζα
Εκδότης : Λαγουδέρα
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-7893-95-6
Σελίδες : 622
Σχήμα : 23χ15
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.