Ελένη… Ζωή σαν παραμύθι!

Περιγραφή
“Ελενίτσα γιαβρί μ’, μας χρειάζεται η πατρίδα”.
Αυτά είπε στην Ελένη ο μπαμπάς της, όταν εκείνη ήταν οχτώμιση χρονών, κι έφυγε για τον πόλεμο.
Η Ελένη γεννήθηκε στην Αθήνα, λίγα χρόνια πριν τη γερμανική κατοχή κι έζησε καταστάσεις τραγικές, αυτή κι όλη η οικογένειά της. Το χειμώνα 1941 ξεκινάνε με τα πόδια απ’ την Αθήνα θέλοντας να φτάσουν στη Μακεδονία. Περιπλανώμενοι θα γνωρίσουν πολλά χωριά και πολλούς ανθρώπους. Κύριος στόχος είναι η επιβίωση και κυριότεροι σταθμοί της Ελένης είανι τα χωριά της Αριδαίας και η Αμφίπολη Σερρών. Ο πατέρας είναι συνέχεια απών, μια και πήγε στο αλβανικό μέτωπο εθελοντής, μετά στην Αντίσταση και στη συνέχεια στον Εμφύλιο, όπου και σκοτώνεται. Όλα αυτά η Ελένη τα βιώνει με τραυματικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα την κάνουν μια γυναίκα πεισματάρα, που πάλεψε πολύ για να επιβιώσει. Η Ελένη είναι σήμερα εβδομήντα πέντε χρόνων και ζει με το σύζυγό της στην Αμφίπολη.
Απ’ το ημερολόγιό της προέκυψε κι αυτή η ιστορία που πιστεύω να σας κινήσει το ενδιαφέρον.Η Άννα Φωτιάδου – Μίθυμη γεννήθηκε στην Αμφίπολη Σερρών. Αφού τελείωσε το Λύκειο Ροδολίβους, σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις. Πρώτη απόπειρα γραφής γίνεται στα μαθητικά χρόνια, οπότε γράφει χρονογραφήματα για τις σχολικές γιορτές.
Ζει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης με το σύζυγο και τα δυο παιδιά της και ασχολείται με τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα. Στην Άσσηρο συμμετείχε ενεργά σε μια ομαδική έκδοση για τον τίτλο “Άσσηρος, Λαογραφικά” που εκδόθηκε το 2000.

Συγγραφέας: Φωτιάδου – Μίθυμη Άννα
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-457-062-5
Σελίδες: 159
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Ελλάς – Ιστορία – Προσωπικές αφηγήσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.82 €