"Εκ Χιονιάδων… σπουδές και ανθίβολα": Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βιβλίο για τον εκπαιδευτικό

Περιγραφή
Το παρόν έντυπο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βασίζεται στην έκθεση που οργάνωσε το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Δήμου Βόλου, στον Βόλο και στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, με τίτλο “Εκ Χιονιάδων… σπουδές και ανθίβολα: άγνωστες πτυχές της μεταβυζαντινής τέχνης”. Η έκθεση περιλαμβάνει μέρος της συλλογής πρωτότυπων σχεδίων εργασίας (ανθιβόλων) Χιονιαδιτών ζωγράφων, που ανήκουν στην οικογένεια Μενελάου και Βούλας Γιαννούλη.
Το έντυπο περιέχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δραστηριότητες που στοχεύουν στη γνωριμία των μαθητών με τους Χιονιαδίτες ζωγράφους και τα ανθίβολα. Το πρόγραμμα παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τις οδηγίες και διαβάζοντας τις σχετικές πληροφορίες, να οργανώσουν μόνοι τους, ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουν και τις ανάγκες της τάξης τους, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα, δηλαδή, λειτουργεί ανεξάρτητα από την ύπαρξη της έκθεσης.
Στο πρώτο μέρος του εντύπου παρέχονται πληροφορίες στους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα ανθίβολα και τις σπουδές, τους Χιονιαδίτες ζωγράφους, το χωριό Χιονιάδες και την Ήπειρο. […]
Στο δεύτερο μέρος του εντύπου παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο αποτελείται από δραστηριότητες προετοιμασίας των μαθητών, βασικές δραστηριότητες και δραστηριότητες με τις οποίες κλείνει το πρόγραμμα. […]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)Η Εύα Φουρλίγκα είναι αρχαιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία. Σπούδασε αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Leicester, στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 1994 σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα. Από το 1998 εργάζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Συγγραφέας: Φουρλίγκα Εύα, Βεροπουλίδου Ρένα
Επιμελητής: Κουτής Γιάννης
Εκδότης: Βόλος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-85703-7-9
Σελίδες: 48
Σχήμα: 28χ20
Κατηγορίες: Τέχνη – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.15 €