Εκ του αγαθού θησαυρού

Περιγραφή
Η συνεχής εξωστρέφεια και πολυπραγμωσύνη μας κινδυνεύει να μας αποπροσωποποιήσει. Να μας κάνει ένα «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ή ένα γρανάζι μιας μηχανής που τρέχει ασταμάτητα και επιταχυνόμενα.
Αλλά, όταν ο άνθρωπος καταντήσει εξάρτημα της μηχανής, που τρέχει αφηνιασμένα, όταν χάσει το εσωτερικό του κέντρο, δηλ. την προσωπικότητά του, την «καρδίαν» του, που λένε οι πατέρες, ποιος θα σταματήσει την μηχανή, όταν χρειασθεί, σαν πλησιάζει στο χείλος του γκρεμού;Ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων (Καθρεπτίδης) υπηρέτησε επί 30 περίπου χρόνια ως Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών. Προηγουμένως ήταν για 5 χρόνια Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Επραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία (2 χρόνια) στα Πανεπιστήμια Μύνστερ και Χαϊδελβέργης και διηύθυνε για 4 χρόνια την Θρησκευτική Υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Το 2003, έπειτα από 41 χρόνια συνολικής διακονίας στην Εκκλησία, εξελέγη Επίσκοπος από την Ι. Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και το 2008 προήχθη εις Τιτουλάριο Μητροπολίτη και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καλλιεργώντας κυρίως τον Τομέα του Θείου Κυρήγματος. Επι σειράν ετών διηύθυνε το Σεμινάριο Κηρύγματος για τους Κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Συγγραφέας : Παντελεήμων Καθρεπτίδης Μητροπολίτης Κορωνείας
Εκδότης : Αρμός
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 960-527-959-2
Σελίδες : 368
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Θεολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.58 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.