Εκχυλίσματα πάθους

0
(0)

Περιγραφή
Στην μακρινή Βραζιλία στα τέλη του 19ου – αρχές του 20ου αιώνα, ένα ζευγάρι ευγενών ζει αρμονικά τη ζωή του στην εξοχική τους έπαυλη. Η γαλήνη τους διαταράσσεται άμεσα, αφού η φαινομενική ευτυχία θα διαμελιστεί οριστικά από τον παράφορο έρωτα που γεννιέται ανάμεσα στην σύζυγο και τον ανιψιό του συζύγου. Τα νέα μαθαίνονται γρήγορα και το παράνομο ζευγάρι καταφεύγει στην Κούβα, όπου ο νεαρός Αντώνιο Κρουζ σπουδάζει ιατρός, με σκοπό να φτιάξουν από την αρχή τη ζωή τους.
Οι καινούργιες ανακατατάξεις στην καθημερινότητα όλων, δεν είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες. Κάθε άλλο. Ο Δον Χοσέ Σεγούνδο ντε λα Κάψα, ή αλλιώς ο εξαπατημένος σύζυγος, διατηρεί απρόσκοπτα πλέον τον δεσμό με την ερωμένη και υπηρέτρια του, Μαρία Τζούλια Φορμέντες. Από την άλλη, η Δόνα Κάρλα ντε λα Στρίγκα, η πρωταγωνίστρια μας, εγκαθίσταται σε μια μικρή εξοχική κατοικία, λίγο έξω από την Αβάνα και διαβιεί ευτυχισμένες μέρες με τον καινούργιο, κατά πολύ νεαρότερο της σύντροφο.
Ο γάμος τους, μετά από αρκετές περιπέτειες δεν θα αργήσει να γίνει, ενώ τα ευτράπελα και οι συναρπαστικές ιστορίες που προηγούνται δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους. Η λαγνεία όλων είναι εμφανής και διάσπαρτη στο κείμενο, όπου με γλαφυρές περιγραφές εξιστορούνται τα ερωτικά πάθη των ηρώων.
Τέλος, στο μήνα του μέλιτος τους με υπερωκεάνιο που έχει ως τελικό προορισμό την μακρινή Ισπανία, παρακολουθούμε με αγωνία την παράξενη και απροσδόκητη τροπή των γεγονότων που μας καθηλώνουν μέχρι την υστάτη…

Συγγραφέας: Μακρής Κ.
Εκδότης: Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 9963-693-19-9
Σελίδες: 132
Σχήμα: 20χ15
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Νουβέλα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.37 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.