Εκτέλεση

Περιγραφή
Στο διεθνές αυτό bestseller, ένας μεγάλος ηγέτης και ένας διορατικός σύμβουλος επιχειρήσεων σας δίνουν πρακτικές συμβουλές για να ολοκληρώνετε αποτελεσματικά κάθε εργασία σας… είτε διοικείτε μια ολόκληρη εταιρεία είτε πρόκειται για την πρώτη διευθυντική σας θέση.
Ποιο είναι το μυστικό των επιτυχημένων επιχειρήσεων; Τι είναι αυτό που γεφυρώνει το, πολλές φορές μεγάλο, χάσμα μεταξύ φιλοδοξίας και αποτελέσματος; Οι Larry Bossidy και Ram Charan αποδεικνύουν ότι ακόμα και τα πιο καλά σχέδια και στρατηγικές αποτυγχάνουν γιατί δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Βασικό συστατικό του DNA των επιτυχημένων επιχειρήσεων είναι η ικανότητά τους να υλοποιούν στο έπακρο τη στρατηγική τους. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η εκτέλεση της στρατηγικής θεωρείται από τους μάνατζερ ως υποτιμητική δουλειά, η οποία αφήνεται στους κατώτερους στην ιεραρχία. Όμως, το ηγετικό στέλεχος δεν πρέπει απλώς να εποπτεύει την κατάστρωση σχεδίων, αλλά να ηγείται της υλοποίησης της στρατηγικής της επιχείρησής του.
Η διεύθυνση μιας επιχείρησης δεν συνίσταται στη διατύπωση ενός οράματος, η πραγματοποίηση του οποίου ανατίθεται σε άλλους. Μέσα από πολλά παραδείγματα, οι συγγραφείς εξηγούν τον τρόπο της συνεπούς εφαρμογής της εκτέλεσης των πλάνων, δηλαδή της κατανόησης του τρόπου σύνδεσης ανθρώπων, στρατηγικής και επιχειρησιακών λειτουργιών, των τριών βασικών λειτουργιών κάθε επιχείρησης.
Ένας πολύτιμος, πρακτικός οδηγός μάνατζμεντ με συνταγές επιτυχίας για στελέχη σε κάθε επίπεδο. O Larry Bossidy είναι πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Honeywell International, μιας βιομηχανικής εταιρείας ποικίλων τεχνολογιών, επικεφαλής των 100 καλύτερων εταιρειών της λίστας του περιοδικού Fortune. Υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AlliedSignal, διευθύνων σύμβουλος της General Electric Credit (GE Capital Corporation τώρα), εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της GE Services Material Sector και αντιπρόεδρος της GE.

Συγγραφέας: Bossidy Larry, Charan Ram, Burck Charles
Μεταφραστής: Γκίκας Τάσος
Επιμελητής: Ανδριτσάκη Γιάννα
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-351-710-0
Σελίδες: 318
Σχήμα: 24χ14
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση
Σειρές: Business Life: Σύγχρονη Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.70 €