Εκσυγχρονισμός φυγή προς τα εμπρός

Περιγραφή
Η νέα εποχή και ο διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός που σηματοδότησε πριν από δύο χρόνια η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κώστα Σημίτη θα έχει ενδιαφέρον εάν οδηγήσει τη χώρα σε μια φυγή προς τα εμπρός, εάν η νέα γενιά της πατρίδας μας διαπιστώσει ότι της επιφυλάσσεται ένα καλύτερο αύριο και αναγνωρίζει στην νέα αυτή εποχή τις νέες ιδέες και τα νέα οράματα που δεν θα παραμείνουν απλές διακηρύξεις, αλλά θα περιέχουν ουσιαστικό πρακτικό περιεχόμενο για τη ζωή. Θα έβρισκαν τότε δικαίωση τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: “Χαίρουμαι να βλέπω τη νέα γενεά να καταφρονάει τις παλιές αξίες και να εφευρίσκει νέες. Χαίρουμαι, γιατί έτσι νοιώθω χειροπιαστά τη δρασκελιά που έκαμε η ζωή από τη μια νιότη, τη δική μου, ίσα με την άλλη, τη μοντέρνα. Και μένα μου αρέσει ο γοργός ρυθμός, δεν ανέχουμαι το σίγουρο αξεδιάκριτο σάλεμα, θα’ θελα να δω να κάνει η ζωή όσο το μπορετό περισσότερη πορεία”.Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1954 στο Καλλιάνι Αρκαδίας, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και από το 1972 ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε στο τομέα επικοινωνίας-διαφήμισης, ως το 1996, οπότε και εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Φοιτητής ακόμη συμμετέσχε στις αντιδικτατορικές διαμαρτυρίες και στην κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής, το Νοέμβρη του 1973. Διατέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, απ’ όπου και αποχώρησε το 1994.
Η δράση του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υπήρξε πολύχρονη και εξαιρετικά πλούσια. Στη δεκαετία του 1980 και κατά περιόδους συμμετέσχε στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, ενώ από το 1985 έως το 1991 διατέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Είναι ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ και επικεφαλής του “Δικτύου Διαλόγου και Παρέμβασης για την Κεντροαριστερά”.

Συγγραφέας: Παρασκευόπουλος Παρασκευάς
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 960-344-892-3
Σελίδες: 220
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Πολιτικά κόμματα – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.53 €