Εκπαιδευτικό δίκαιο και θεσμοί

Περιγραφή
Έχει λεχθεί πολλές φορές ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει ιαθεί παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ιδιαίτερα δε σήμερα που η χώρα έχει περιέλθει σε αδιέξοδα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι συχνές μεταρρυθμίσεις που γίνονται και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, χωρίς στερεά θεμέλια για να στηριχθούν, αποτελούν ένα σύνηθες διοικητικό φαινόμενο όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Ως γνωστόν, η πολυνομία που μαστίζει τoν κρατικό μηχανισμό, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, τα οποία καρκινοβατούν επί μακρόν. Οι δυσλειτουργίες και οι επικαλύψεις που παρατηρούμε σε νομοθετικά και κανονιστικά κείμενα που αθρόα εκδίδονται είναι ο μεγάλος εχθρός της ομαλής και αποτελεσματικής διοίκησης.
Η νέα έκτη έκδοση του βιβλίου “Εκπαιδευτικό Δίκαιο και Θεσμοί”, είναι εμπλουτισμένη και αναθεωρημένη με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις του ν. 4076/2012, καθώς και άλλες κανονιστικές πράξεις για θέματα εκπαίδευσης, θα συμβάλει στη σωστή ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όσων ασχολούνται με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.Ο Παναγιώτης Ε. Πουλής γεννήθηκε στο Μεσολλόγι το 1936, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες, καθώς και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Παρισίων (Paris I Pantheon – Sorbonne) και (Paris II Pantheon – Assass). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II και απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο το Διδακτορικό του δίπλωμα στα νομικά το Φεβρουάριο του 1985. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ταχ. Σχολής Αθηνών, της Ecole Nationale Superieure des Postes et Telecommunications Γαλλίας και διπλωματούχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris – Sorbonne. Υπήρξε ανώτερο στέλεχος του δημοσίου οργανισμού ΕΛΤΑ. Από το 1981 διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Συγγραφέας: Πουλής Παναγιώτης Ε.
Εκδότης: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-445-920-1
Σελίδες: 512
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Δημόσιο δίκαιο, Εκπαίδευση – Δίκαιο και νομοθεσία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 37.60 €