Εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες

Περιγραφή
Η ειδική αγωγή βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο. Σε μια προσπάθεια προσδιορισμού της ταυτότητάς της ανάμεσα στο “ειδικό” και το “ενταξιακό”, ως αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει καθετί το εξειδικευμένο, διαφοροποιημένο ή πρόσθετο, που προσφέρεται στο παιδί για μεγάλα ή μικρά χρονικά διαστήματα. Ένας άλλος απώτερος στόχος παραμένει η εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν λιγότερο περιοριστικό περιβάλλον.
Στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει και να καταστήσει κατανοητές τις παραμέτρους που αφορούν την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες μέσα από μια πολυπρισματική διάσταση, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωσή τους. Τα επιμέρους άρθρα αφορούν θέματα θεωρητικού, ερευνητικού αλλά και πρακτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με την εκπαίδευση, τη συνεκπαίδευση και τη θεραπεία των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αβραμίδης Ηλίας, Διαλεκτάκη Κωνσταντίνα, Ημέλλου Όλγα Ι., Θεοδωροπούλου Έλενα, Καΐλα Μαρία Α., Κατσιγιάννη Βικτωρία, Κουρκούτας Ηλίας Ε., Μαλαματίδου Ειρήνη, Μπούτσκου Ευαγγελία, Μπότσογλου Καφένια, Ξανθάκου Γιώτα
Επιμελητής: Πολεμικός Νικήτας Ε., Καΐλα Μαρία Α., Θεοδωροπούλου Έλενα, Στρογγυλός Βασίλης
Εκδότης: Πεδίο
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-9405-29-0
Σελίδες: 423
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ειδική αγωγή
Σειρές: Σύγχρονα Ψυχολογικά Θέματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.82 €