Εισαγωγή των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση

Περιγραφή
Μια επιστημονική προσέγγιση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) που αφορά οποιονδήποτε αναγνώστη (μαθητή, φοιτητή, εκπαιδευτικό κ.ά.) που διαπραγματεύεται το Υπολογιστικό Πείραμα ως συζυγία του κλασικού πειράματος.
Στο βιβλίο περιγράφονται τα στάδια του Παραδείγματος Επίλυσης Προβλήματος ενταγμένου στην Υπολογιστική Επιστήμη ενσωματώνοντας σε μια ολοκληρωμένη εικόνα την Επιστήμη, τη Διδακτική και τις θεωρίες Μάθησης χωρίς ακυρωτικά μείγματα και υποτιθέμενους Επιστημονικούς εξισωτισμούς τα οποία ασφαλώς δεν έχουν ωφελήσει την εισαγωγή των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Αυτό που επιδιώκουμε στην Επιστήμη αλλά και στη Διδακτική είναι ο μετασχηματισμός ενός φαινομένου από το επίπεδο της αφαίρεσης στο επίπεδο του μοντέλου και στη συνέχεια στο μετασχηματισμό σε ένα υπολογιστικό μοντέλο το οποίο θα κριθεί -σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα- για την εγκυρότητα, την επαλήθευση και την αξιοπιστία του.
Το βιβλίο ασχολείται με τη μοντελοποίηση, τη προσομοίωση και την εφαρμογή τους σε διδακτικά πειράματα, όπου η διδακτική-μαθησιακή ακολουθία ευνοεί την ανάπτυξη διερευνητικών αλλά και εκφραστικών μοντέλων αλλά και την αλγοριθμική σκέψη χωρίς να υπάρχει έλλειμμα της επιστημονικότητας. Τέλος προσδοκά να είναι ένα χρήσιμο εγχειρίδιο όχι για να μάθει κανείς τις ΤΠΕ αλλά για να γίνει καλύτερος διαχειριστής, μελετητής και ερευνητής των ΤΠΕ για την Εκπαίδευση.Ο Σαράντος Ψυχάρης είναι αναπλ. καθηγητής στην ΑΣΠΑΙΤΕ, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1983 έλαβε το πτυχίο του και το 1989 το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Department of Physics and Astronomy – University of Glasgow με θέμα τις τοπολογικές ιδιότητες των θεωριών βαθμίδας και στην εφαρμογή τους στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων με χρήση προσομοιώσεων με τη γλώσσα FORTRAN. Το 2002 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τις

Συγγραφέας: Ψυχάρης Σαράντος
Υπεύθυνος Σειράς: Ψυχάρης Σαράντος
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-02-2318-1
Σελίδες: 294
Τόμος: 1
Σχήμα: 24χ17
Σειρές: Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.75 €