Εισαγωγή στη γνώση της αρχαίας ελληνικής για μαθητές γυμνασίου

Περιγραφή
Με την παρούσα έκδοση της Γραμματικής -Συντακτικού της αρχαίας ελληνικής γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους εφήβους που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα έναν πολύτιμο οδηγό για να εξοικειωθούν με τα αρχαία ελληνικά και να πάψουν να βλέπουν σαν »ξένη γλώσσα» τα διδασκόμενα στο σχολείο κείμενα. Δίχως αμφιβολία η γραμματική αναγνώριση των λέξεων που συναντούμε στα κείμενα σημαντικών ιστορικών, ρητόρων, ποιητών και φιλοσόφων, θα μας βοηθήσει να αποδώσουμε καλύτερα το κείμενο στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και να γοητευτούμε από το ιδεολογικό υπόβαθρο των κειμένων της αττικής διαλέκτου, που τη βάση για τη γλώσσα μας και παράλληλα επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει μέχρι σήμερα την τέχνη και την επιστήμη της Δύσης.
Ακολουθώντας το παράδειγμα των σχολικών του Γυμνασίου, η ύλη χωρίζεται σε τρία μέρη και οι ενότητες του σχολικού βιβλίου αναλύονται με πλήθος παραδειγμάτων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα καταστούν επικουρικές για τη δημιουργική διαδικασία της διδασκαλίας, που θα βοηθήσει όχι μόνο τον μαθητή αλλά και τον φιλόλογο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γίνει πιο μεθοδικός και να εμφυσήσει το πάθος για τη γνώση στους μαθητές του.Ο Κωνσταντίνος Π. Κωστέας γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1990 και κατοικεί μόνιμα στην Καλαμάτα. Είναι φιλόλογος, αριστούχος, απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Καλαμάτα.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στη μελέτη της Αρχαίας και Νέας ελληνικής γλώσσας, την Ιστορία, τη φιλοσοφία και τη γλωσσολογία. Αναλαμβάνει τη διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Ασχολείται με την ποίηση.

Συγγραφέας : Κωστέας Κωνσταντίνος Π., Σίσσας Κωνσταντίνος
Εκδότης : Ownbook
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-93-7549-9
Σελίδες : 176
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Αρχαία – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση), Ελληνική γλώσσα, Αρχαία – Γραμματική – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.30 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.