Εισαγωγή στην εφαρμοσμένη πληροφορική των επιχειρήσεων

Περιγραφή
[…] Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να αγκαλιάσει όλους όσους έχουν οποιαδήποτε μορφή εμπλοκής και ανησυχία γύρω από τον κόσμο των υπολογιστών και της πληροφορικής μέσα σε μια επιχείρηση, είτε αυτοί είναι αρχάριοι, είτε ασχολούνται ή έχουν ασχοληθεί με την πληροφορική και θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται εξαιτίας της ανάπτυξης της τεχνολογίας των υπολογιστών και της επιστήμης της πληροφορικής μέσα στα πλαίσια μιας επιχείρησης και όχι μόνο.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου είναι μια γενική όσο και εμπεριστατωμένη εισαγωγή σε όλους σχεδόν τους τομείς της κοινωνίας των υπολογιστών και της πληροφορικής, από ιστορικές αναδρομές, βασικά μέρη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, πολυμέσα, δίκτυα και Internet μέχρι μελέτη για τις επιδράσεις και επιπτώσεις των υπολογιστών στη ζωή μας. Περιγράφει με απλότητα και σαφήνεια όλες τις έννοιες που σχετίζονται με την επιστήμη της πληροφορικής κρύπτοντας και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο αυτό.
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αναλύει με λεπτομέρειες ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα το
MS-DOS, το οποίο είναι βασικό εργαλείο για κάθε μορφή προγραμματισμού και θα σας φανεί χρήσιμο σε αρκετές περιπτώσεις στην εργασία σας με τον υπολογιστή.
Το τρίτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στα Windows ΧΡ – το σύγχρονο και τόσο δημοφιλές αυτό λειτουργικό σύστημα – όπου με παραστατικό τρόπο χρησιμοποιώντας περιγραφικούς οδηγούς και εικόνες, μαθαίνετε βήμα – βήμα να εκτελείτε διάφορες εργασίες και ρυθμίσεις στα Windows ΧΡ γρήγορα και με επιτυχία. Παράλληλα, παρουσιάζονται εκτενώς οι νέες δυνατότητες και καινοτομίες των Windows ΧΡ σε σχέση με τα Windows 98 οι οποίες διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινή σας εργασία με τον υπολογιστή.
Το τέταρτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στον επεξεργαστή κειμένου Word στο πρόγραμμα Excel, στο Powerpoint, στον Internet Explorer, στην διαχείριση των Ε-mail’s με το Outlook και τέλος στις βάσεις δεδομένων με την Access. Λειτουργικά προγράμματα που συμβάλλουν στην αυτοματοποίηση των εργασιών γραφείου και όταν συνδυαστούν με την ψηφιακή τεχνολογία εφαρμογών οργάνωσης τότε τα αποτελέσματα για το management και την οργάνωση είναι θεσπέσια.
[…] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Χατζίνας Σωτήρης, Αναγνώστου Παναγιώτης Κ.
Εκδότης: Ίων
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-411-555-3
Σελίδες: 400
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Προγράμματα, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Λειτουργικά συστήματα , Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.15 €