Εδώ ουρανός

Περιγραφή
Ένας τόμος που συγκεντρώνει τα δύο μυθιστορήματα της Ρουμανοελβετίδας συγγραφέως, «Γιατί βράζει το παιδί στην πολέντα» και «Το ράφι των στερνών εκπνοών».
Στο πρώτο μυθιστόρημα, η μικρή ηρωίδα ζει σε δύο κόσμους: ο ένας ταυτίζεται με το «σπίτι» και συνίσταται στη φωτεινή πολύχρωμη καθημερινή ζωή μέσα στο τσίρκο και το τροχόσπιτο, ο άλλος σχετίζεται με τη σκαιά πλευρά αυτής της καθημερινότητας, που είναι οι διαρκείς περιοδείες και το αίσθημα ότι δεν ανήκεις πουθενά. Δελεασμένη από τις ανέσεις και τη ζωή στη Δύση η οικογένεια έχει εγκαταλείψει τη Ρουμανία τρέφοντας αυταπάτες για ένα μεγάλο σπίτι, την ανάδειξη της κόρης σε σταρ του κινηματογράφου και άλλα. Όμως τα πράγματα έρχονται αλλιώς.
Στο δεύτερο μυθιστόρημα, η πρωταγωνίστρια μας παρουσιάζεται ως ενήλικη πλέον γυναίκα, που καταβάλλει προσπάθεια να απαγκιστρωθεί από τα δεσμά του παρελθόντος της. Ο θάνατος της αγαπημένης της θείας θα σταθεί αφορμή για μια αποστασιοποιημένη ματιά στο μικρόκοσμο της οικογένειάς της και μια ανασκόπηση της ίδιας της της ζωής.Η Αγλαΐα Βετεράνι γεννήθηκε το 1962 στο Βουκουρέστι. Οι γονείς της ήταν αρτίστες του τσίρκου και μετά τη λαθραία φυγή τους από τη Ρουμανία περιόδευσαν στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ν. Αμερική μέχρι το 1977, οπότε εγκαταστάθηκαν στην Ελβετία. Φοίτησε σε δραματική σχολή και από το 1982 εργάστηκε στη Ζυρίχη ως ηθοποιός και συγγραφέας. Το 1992 ίδρυσε με το δάσκαλό της Ρενέ Ομπερχόλτσερ το λογοτεχνικό πειραματικό ντουέτο «Αντλία Λέξεων» και το 1995 το θίασο «Αγγελική Μηχανή» με το σύντροφο της ζωής της Γενς Νίλσεν. Κείμενά της δημοσιεύτηκαν σε ανθολογίες, λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, «Γιατί βράζει το παιδί στην πολέντα», που την κατέστησε διαμιάς διεθνώς γνωστή. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις στην Ελβετία και το εξωτερικό.
Η Αγλαΐα Βετεράνι αυτοκτόνησε στις 3 Φεβρουαρίου 2002.

Συγγραφέας : Veteranyi Aglaja
Μεταφραστής : Γεωργακοπούλου Σοφία
Εκδότης : Εξάντας
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-256-649-3
Σελίδες : 332
Σχήμα : 17χ12
Κατηγορίες : Γερμανόφωνη πεζογραφία (Ελβετία) – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.55 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.