Εδαφομηχανική

Περιγραφή
Αυτό το διαχρονικό πλέον σύγγραμμα του Graham Barnes είναι εύληπτο, εξαιρετικά ευανάγνωστο, αλλά και αναλυτικό, ιδανικό τόσο για τα μαθήματα Εδαφομηχανικής των σχολών Πολιτικών Μηχανικών όσο και για τους επαγγελματίες μηχανικούς.
Η πλήρως αναθεωρημένη 3η αγγλική έκδοση:
– Είναι απολύτως συμβατή με τους Ευρωκώδικες, και διαθέτει ένα νέο κεφάλαιο αφιερωμένο στους γεωτεχνικούς Ευρωκώδικες.
– Περιέχει λυμένα παραδείγματα με βάση τις αρχές της οριακής κατάστασης σχεδιασμού των Ευρωκωδίκων, που δίνουν στους αναγνώστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους νέους κώδικες με αυτοπεποίθηση.
– Περιλαμβάνει μια σειρά από μελέτες πραγματικών περιπτώσεων (case studies), με χαρακτηριστικά προβλήματα που ανέκυψαν στην πράξη και τους τρόπους με τους οποίους τα αντιμετώπισαν οι μηχανικοί.
– Χρησιμοποιεί παντού σαφή διαγράμματα για την παρουσίαση κρίσιμων ζητημάτων της Εδαφομηχανικής, καθώς και φωτογραφίες που βοηθούν στην κατανόηση.
Στο βιβλίο καλύπτονται τα εξής:
Σχηματισμός και φύση του εδάφους – Περιγραφή και κατάταξη των εδαφών – Διαπερατότητα και διήθηση – Ενεργός τάση και πίεση πόρων – Πίεση επαφής και κατανομή των τάσεων – Συμπιεστότητα και στερεοποίηση – Διατμητική αντοχή – Γεωτεχνικοί Ευρωκώδικες – Αβαθείς θεμελιώσεις: ευστάθεια – Αβαθείς θεμελιώσεις: καθιζήσεις – Θεμελιώσεις με πασσάλους – Ωθήσεις γαιών και κατασκευές αντιστήριξης – Ευστάθεια πρανών – Χωματουργικές εργασίες και συμπύκνωση εδάφους – Εδαφοτεχνική έρευνα.Ο Graham Barnes, έχει διδάξει εδαφομηχανική και γεωτεχνική μηχανική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διετέλεσε Senior Lecturer in Civil Engineering στο Πανεπιστήμιο του Bolton, ενώ έχει επίσης διεξαγάγει εδαφοτεχνικές έρευνες επί εργοταξίων για λογαριασμό κατασκευαστικών εταιρειών και εταιρειών συμβούλων μηχανικών. Σήμερα εργάζεται στην W.S. Atkins, μια μεγάλη διεθνή εταιρεία συμβούλων που αναλαμβάνει το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό πολυσύνθετων έργων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συγγραφέας : Barnes Graham
Επιμελητής : Καρανικολός Κώστας
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-461-578-5
Σελίδες : 584
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Εδαφομηχανική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 48.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.