Εγώ και η Πετούλια

Περιγραφή
“Μην είσαι χαζός Άρτσι, κάνε κάτι συναρπαστικό, κάτι μεγαλειώδες”. Ποιο είναι αυτό το κορίτσι που εισβάλλει στη ζωή του γιατρού Άρτσιμπαλτ Μπόλεν, όλο απαιτήσεις, εκπλήξεις και απίστευτες ατάκες. Ο διαζευγμένος τριανταοχτάχρονος γιατρός διάγει βίο βαρετό, παραγωγικό, βασανίζεται από τύψεις για τη διάλυση του γάμου του και ξοδεύει τόση ενέργεια για να ευχαριστήσει τους άλλους που συχνά ξεχνάει ολοκληρωτικά τον εαυτό του.
Η εμφάνιση της Πετούλια είναι ένα σοκ. Νεαρή, παντρεμένη και μυστηριώδης τον πολιορκεί, του κάνει προτάσεις γάμου, εμφανίζεται με ένα σπασμένο πλευρό και μια τούμπα, εξαφανίζεται για εβδομάδες και προκαλεί χάος. Η εξέλιξη της σχέσης αυτών των δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων είναι ένα παιχνίδι του οποίου τους κανόνες ανακαλύπτουμε προοδευτικά καθώς οι κοινωνικές συμβάσεις διαλύονται και οι δυο πρωταγωνιστές αναγκάζονται να αποκαλύψουν τους αληθινούς τους εαυτούς και τα πιο βαθιά τους συναισθήματα μέσα από τους πιο σπαρταριστούς διαλόγους.
O Τζον Χάας γεννήθηκε το 1923 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Σπούδασε οδοντριατρική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες και εργάστηκε ως οδοντίατρος, ενώ έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα, άρθρα σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και σενάρια για τον κινηματογράφο.
Το παρόν μυθιστόρημα έχει γυριστεί και σε ταινία το 1968 σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Λέστερ, με τον τίτλο “Πετούλια”.

Συγγραφέας: Haase John
Μεταφραστής: Γκανά Μυρσίνη
Εκδότης: Μελάνι
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8309-13-1
Σελίδες: 290
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γερμανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.19 €