Εγχειρίδιο ψυχοκινητικής

Περιγραφή
Όλο το θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά και η πρακτική εφαρμογή της Ψυχοκινητικής σε ένα Εγχειρίδιο!
Αυτό είναι το “Εγχειρίδιο ψυχοκινητικής” της Renate Zimmer.
Στο βιβλίο υπάρχουν όλες οι γνώσεις από την Ψυχολογία, την Παιδαγωγική και την Κινητική Ανάπτυξη που είναι απαραίτητες για την επιστημονική τεκμηρίωση της Ψυχοκινητικής. Η Renate Zimmer γνωρίζει καλά το αντικείμενο και κινείται με άνεση στα όρια των διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, από τα οποία αντλεί πληροφορία για να στηρίξει την “ψυχοκινητική” θεωρία. Η “ψυχοκινητική” φιλοσοφία παρουσιάζεται επαρκώς απλοποιημένη έτσι ώστε να μπορούν γονείς και παιδαγωγοί να την κατανοήσουν. Επειδή όμως η Zimmer είναι και μεγάλη δασκάλα, της είναι πολύ εύκολο να συνδέσει τη θεωρία με την πράξη. Τα παραδείγματα από τις συνεδρίες “Ψυχοκινητικής” είναι πολύ κατατοπιστικά και διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών αλλά και τη δική μας.
Ένα βιβλίο-ευαγγέλιο για τις μικρές ηλικίες και όχι μόνο. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε Νηπιαγωγούς, Βρεφονηπιοκόμους, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Παιδαγωγούς Ειδικής Αγωγής, Εργοθεραπευτές κ.ά.

Η Renate Zimmer είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Osnabruck στη Γερμανία και είναι γνωστή μέσα από πολυάριθμες δημοσιεύσεις και διαλέξεις στο αντικείμενο της κινητικής και ψυχοκινητικής αγωγής. Η ίδια υπήρξε για πολλά χρόνια δασκάλα και δεν έπαψε μέχρι σήμερα να ασχολείται με τα παιδιά. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 5 γλώσσες και θεωρείται μια από τις μεγάλες φυσιογνωμίες της ευρωπαϊκής φυσικής αγωγής. Με την Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερη σχέση αφού κάθε χρόνο περνάει το καλοκαίρι της στο σπίτι της στην Πελοπόννησο. Το 2002 η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ψυχοκινητικής τιμώντας την για την προσφορά της, την ανακήρυξε επίτιμο μέλος της.

Συγγραφέας: Zimmer Renate
Μεταφραστής: Θεοδώρου Ισμήνη, Ξανθή Παναγιώτα
Επιμελητής: Καμπάς Αντώνιος Ι.
Εκδότης: Αθλότυπο
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-7378-76-8
Σελίδες: 227
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδιά – Ψυχολογία , Παιδιά – Ανάπτυξη, Φυσική αγωγή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 23.81 €