Εγχειρίδιο ποιότητας ζωής

Περιγραφή
Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων αξιολόγησης, δημιούργησε την ελληνική έκδοση των ερωτηματολογίων WHOQOL-100 και WHOQOL-BREF. Τα εργαλεία αυτά αναπτύχθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, με στόχο την προαγωγή ενός διαπολιτισμικού συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας ζωής και την χρησιμοποίησή του στον ευρύτερο χώρο της Υγείας.
Ο όρος ποιότητα ζωής εμφανίζεται στο χώρο της Υγείας κατά τις τελευταίες δεκαετίες και παρακινεί όλο και πιο έντονα το ενδιαφέρον των πολιτών της σύγχρονης εποχής. Αποτελεί μια πολυδιάστατη θεματική σύνθεση παραγόντων και συνδέεται άμεσα με την αρχαία ελληνική έννοια του «ευ ζην».
Η ποιότητα ζωής θεωρείται έννοια αλληλένδετη με την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου και ως εκ τούτου, αποτελεί μέγιστης σημασίας ζήτημα η μέριμνα για την αναβάθμιση της. επιπλέον, κατέχει σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών αλλά και στον τομέα της πρόληψης, η δε μέτρησή της μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Ελπίζουμε ότι η έκδοση του εγχειριδίου των ερωτηματολογίων WHOQOL θα συνεισφέρει στην πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ποιότητα ζωής καθώς και για τη μεθοδολογία μέτρησής της.
Γ .Ν. Χριστοδούλου Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταφραστής : Τζινιέρη – Κοκκώση Μαρία, Τριανταφύλλου Ευγενία, Αντωνοπούλου Β., Τομαράς Βλάσσης Δ., Χριστοδούλου Γιώργος Ν.
Επιμελητής : Τζινιέρη – Κοκκώση Μαρία, Τριανταφύλλου Ευγενία, Αντωνοπούλου Β., Τομαράς Βλάσσης Δ., Χριστοδούλου Γιώργος Ν.
Οργανισμός : Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινίτειο Νοσοκομείο Αθηνών
Εκδότης : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-8071-44-5
Σελίδες : 48
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Επιτυχία και προσωπικότητα, Υγεία, Ζωή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.46 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.