Εγχειρίδιο καρδιάς και αγγείων

Περιγραφή
Εάν θα ήθελε κάποιος να μεταφέρει μαζί του ένα πλήρες, περιεκτικό, ακριβές και αξιόπιστο βιβλίο καρδιολογίας, πιστεύω ότι αυτό δεν θα ήταν άλλο από το «Εγχειρίδιο καρδιάς και αγγείων» του Ε. Topol.
Χωρίς να αναλίσκεται σε εξοντωτικές λεπτομέρειες αλλά και χωρίς να αρκείται σε δογματικές υπεραπλουστεύσεις, αποτελεί ένα απόλυτα ισορροπημένο βιβλίο, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ό, τι χρειάζεται για τη διάγνωση και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών νόσων.
Προκειμένου να διατηρηθεί η φιλοσοφία και το ύφος της αγγλόφωνης έκδοσης, έγινε προσπάθεια ώστε η μετάφραση να αποδίδει πλήρως το νόημα του κειμένου. Για την ορολογία των επιστημονικών εννοιών κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μεταφρασθεί με απόλυτη ακρίβεια. Σε αυτό, αρωγοί στάθηκαν τα κλασικά λεξικά ιατρικών όρων των Γ. Μιχαηλίδη και Αρ. Κωνσταντινίδη, καθώς και η εμπειρία παλαιότερων συναδέλφων όπως του τ. διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής Χρ. Γαλάνη και του επ. καθηγητή στο βιολογικό τμήμα του ΕΚΠΑ κ. Δ. Στραβοπόδη, τους οποίους θα ήθελα από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω.
Επίσης, η «μεταφραστική κληρονομιά» του αειμνήστου Χρ. Μιχαλόπουλου αποτέλεσε πηγή αναφοράς για τη διευκρίνιση πολλών όρων της σύγχρονης καρδιολογίας. […]
(Αθανάσιος Ζαφειρόπουλος, από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Μεταφραστής : Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος Ζ., Γιαννόπουλος Γεώργιος, Συνετός Ανδρέας
Επιμελητής : Griffin Brian P., Topol Eric J.
Εκδότης : Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-394-470-Χ
Σελίδες : 1199
Σχήμα : 21χ12
Κατηγορίες : Καρδιολογία, Καρδιά – Ασθένειες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 47.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.