Εγχειρίδιο εγκληματολογίας

Περιγραφή
Το «Εγχειρίδιο εγκληματολογίας» είναι ένα στοίχημα σύνθεσης της θεωρίας και της πράξης της γραφής. Αντλεί από τα σκοτεινά βάθη του εγκλήματος, του τρόμου και της παράνοιας, στη ζωή μας, στη γραφή του Μπαλζάκ, του Πόε, του Ντοστογιέφσκι και των μαιτρ του αστυνομικού για να ερευνήσει τα μονοπάτια της δημιουργίας και την ιδιαιτερότητα της γυναικείας παρουσίας και γραφής.Ο Γιάγκος Ανδρεάδης γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στην Ελλάδα και ειδικεύτηκε στη θρησκειολογία και τη μυθολογία στη Γαλλία. Διδάσκει δημιουργική γραφή, ιστορία του πολιτισμού και θέατρο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο παρελθόν έχει διδάξει στη Σχολή του Εθνικού, του οποίου ήταν και πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής, και υπήρξε εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου στην UNESCO. Έχει γράψει μια σειρά από θεατρικά δοκίμια και βιβλία, ανάμεσά τους τα: «Αντιγόνη», «Στα ίχνη του Διόνυσου», «Αντιγόνη 2», «Από τον Αισχύλο στον Μπρεχτ: Όλος ο κόσμος μια σκηνή» (Τόπος 2009) και, μαζί με την Πέπη Ρηγοπούλου, το «Ζητήματα Ιστορίας του Πολιτισμού» (Τόπος 2010). Είναι διευθυντής του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάτρου (ΚΕΔΡΑ). Στα πλαίσια της δουλειάς του στη Σχολή του Εθνικού και κυρίως στο ΚΕΔΡΑ έχει μεταφράσει και σκηνοθετήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αρχαία δράματα, όπως την «Ορέστεια» και τις «Βάκχες». Παράλληλα, διευθύνει θεατρολογικές διατριβές και οργανώνει αντίστοιχα Διεθνή Συνέδρια. Δύο φορές, το 1996 και το 1998, πραγματοποίησε έναν θεατρικό περίπλου της Μεσογείου, μετατρέποντας ένα μεταγωγικό πλοίο σε θέατρο. Έχει επίσης γράψει και ανεβάσει το «Αχ δολοφόνε μου» και το «(Λ)όλα καύτα», μοντέρνες μουσικές διασκευές του «Οιδίποδα Τυράννου» του Σοφοκλή και του «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, καθώς και έργα βασισμένα στη δημιουργία του Ντοστογιέφσκι, του Θερβάντες, του Καβάφη και του Λόρκα. Τελευταία του δουλειά, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η διασκευή και σκηνοθεσία των «Ιχνευτών» του Σοφοκλή.
Εκτός από θεατρικά έργα και δοκίμια, ο Γιάγκος Ανδρεάδης γράφει ποίηση και πεζογραφία. Έχει δημοσιεύσει την ποιητική συλλογή «Μπαλάντα του αντικαρκινικού Μεταξά», τη συλλογή διηγημάτων «Χαμοζωή και δόξα του Θεόφραστου Σκορδίλη», το μυθιστόρημα «Τσουνάμι» και το «Λαθρέμποροι: Ιστορίες κλεμμένες από άλλους» (Τόπος 2008).

Συγγραφέας : Ανδρεάδης Γιάγκος
Εκδότης : Πολύτροπον
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-8354-17-Χ
Σελίδες : 232
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Λογοτεχνία – Θεωρία , Λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Γραφή – Φιλοσοφία και θεωρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.50 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.