Εγχειρίδιο διάγνωσης και θεραπείας παθήσεων οφθαλμού

Περιγραφή
Η 5η έκδοση του εγχειριδίου, έχει ανανεωθεί σε μεγάλη έκταση, λόγω σημαντικών εξελίξεων σε πεδία όπως: οι μέθοδοι διάγνωσης, η υποστηρικτική υψηλή τεχνολογία και οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις.
Ωστόσο, ο αρχικός στόχος παραμένει ο ίδιος: η έκδοση ενός βιβλίου με υψηλή εξειδίκευση και πρακτική αξία στη διάγνωση και θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων,που θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα τον κλινικό ιατρό.
Απευθύνεται σε οφθαλμιάτρους, σε γενικούς ιατρούς, ιατρούς επιγόντων, παθολόγους, νευρολόγους και παιδιάτρους, όπως επίσης και σε ειδικευόμενους ιατρούς, αλλά και φοιτητές ιατρικής.
Κάθε κεφάλαιο καλύπτει τη κλινική σημειολογία, τα διαγνωστικά τεστ, τη διαφορική διάγνωση και τη θεραπεία ενός μεγάλου αριθμού οφθαλμικών παθήσεων.
Η θεματολογία περιλαμβάνει σύγχρονες πληροφορίες σε θέματα όπως η αφαίρεση ξένων σωμάτων από την επιφάνεια του βολβού, η αντιμετώπιση του υφαίματος, των χημικών εγκαυμάτων, των λοιμώξεων(βακτηριδιακών, ιογενών, μυκητιασικών και παρασατικών), η προσέγγιση του μεγάλου εύρους των γλαυκωμάτων, η σύγχρονη αντιμετώπιση του καταρράκτη, η σύγχρονη προσέγγιση των παιδοφθαλμολογικών και νευροφθαλμολογικών παθήσεων, η χρήση αντιβακτηριακών, κορτικοστεροειδών, ανοσοκατασταλτικών, αντιγλαυκωματικών και πολλών άλλων θεραπευτικών παραγόντων.
Οι πρόσφατες τεχνικές της διαθλαστικής χειρουργικής, η θεραπεία με laser παθήσεων των πρόσθιων και οπίσθιων μορίων του οφθαλμού, καθώς και η προσέγγιση των παθήσεων του ραγοειδή και του αμφιβληστροειδή, παρουσιάζονται με σύγχρονη ματιά.
Γίνεται αναφορά στα οφθαλμολογικά ευρήματα συστημάτικων παθήσεων και σε τοξικές εκδηλώσεις φαρμάκων που χορηγούνται με συστηματικό τρόπο.
Η μορφή του κειμένου, του ευρετηρίου, η αναφορά στα φάρμακα, τα διαγράμματα και οι πίνακες, παρουσιάζονται με τρόπο που διευκολύνει τον αναγνώστη.
Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του εγχειριδίου, έχουν περιληφθεί ογδόντα έγχρωμες κλινίκες εικόνες από την προσωπική συλλογή των συγγραφέων, Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Harvard Η.Π.Α.

Συγγραφέας: Pavan – Langston Deborah
Επιμελητής: Κοζέης Νικόλαος
Εκδότης: Ιατρικές Εκδόσεις Σιώκης
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7461-53-3
Σελίδες: 864
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Οφθαλμολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.05 €