Εγχειρίδιο για το νηπιαγωγείο

Περιγραφή
Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε νέους νηπιαγωγούς, αλλά και σε πιο έμπειρους που μπορούν να βρουν σε αυτό στοιχεία για τον εμπλουτισμό της προσωπικής τους πρακτικής.
Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο ρόλο που παίζει το καθετί στο σχολείο (η πρώτη επαφή, οι γονείς, ο νηπιαγωγός), στην οργάνωση (χρήση του χώρου, διαχείριση του χρόνου) και στις δραστηριότητες του νηπιαγωγείου.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει το αποτέλεσμα μιας σειράς εργασιών, που έχουν εφαρμοσθεί στην τάξη, με στόχο τη βαθιά επεξεργασία διαφόρων θεμάτων. Γι’ αυτό και οι δραστηριότητες που προτείνουμε περιλαμβάνουν από 4 έως 9, ή και ακόμα περισσότερες εφαρμογές.
Τα θέματα που προτείνονται επιλέχθηκαν με γνώμονα την επίτευξη των βασικών στόχων του νηπιαγωγείου, αναφορικά τόσο με τις γνωστικές ικανότητες (αυτονομία, επιθυμία για μάθηση, μνήμη, μέθοδοι εργασίας, έννοια του χώρου και του χρόνου), όσο και με την ανάπτυξη κοινωνικής συμπεριφοράς. Η κατηγοριοποίησή τους έγινε με βάση τις ακόλουθες ικανότητες: Γλώσσα και εισαγωγή στο γραπτό λόγο – κινητικότητα – μαθηματικά – γνωριμία με την επιστήμη – ζωγραφική – γραφή -πλαστικές τέχνες – αισθητηριακή εκπαίδευση.

Συγγραφέας: Chauvel Denise, Casanova Anne – Marie
Μεταφραστής: Αβραμέα Ειρήνη
Εκδότης: Ντουντούμη
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-7837-77-0
Σελίδες: 159
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Προσχολική, Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή)
Σειρές: Προσχολική Αγωγή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.58 €