Εγχειρίδιο για τα ερωτηματολόγια και προφίλ προσχολικής ηλικίας του ΣΑΕΒΑ

Περιγραφή
Το Σύστημα Achenbach για Εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση (ΣΑΕΒΑ) για παιδιά προσχολικής ηλικίας αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των επιστημόνων της ψυχικής υγείας οι οποίοι ασχολούνται με την κλινική πράξη και έρευνα.
Πρόκειται για έναν έγκυρο και απλό τρόπο αξιολόγησης προβλημάτων συμπεριφοράς και γλωσσικής ανάπτυξης παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το πλεονέκτημα του ΣΑΕΒΑ έγκειται στη δυνατότητα που προσφέρει στον ειδικό να συγκεντρώσει πληροφορίες για το άτομο που τον ενδιαφέρει από πολλαπλές πηγές: το γονέα, τον εκπαιδευτικό, τους συγγενείς. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνει μια πιο αντικειμενική και αξιόπιστη εικόνα για το συναισθηματικό και το γνωστικό κόσμο του, απαλλαγμένη από υποκειμενικά κριτήρια.
Το ΣΑΕΒΑ για παιδιά προσχολικής ηλικίας περιλαμβάνει τρία διαφορετικά εργαλεία: τη Λίστα Ελέγχου Παιδικής Συμπεριφοράς (ΛΕΠΣ) για παιδιά 1 ½ – 5 ετών, τη Φόρμα Αναφοράς για τον/ τη Νηπιαγωγό-Βρεφονηπιοκόμο (ΦΑΝ-Β) για παιδιά 1 ½ – 5 ετών, και το Ερωτηματολόγιο Γλωσσικής Ανάπτυξης (ΕΓΑ) για παιδιά 18 έως 35 μηνών. Όλα αυτά τα εργαλεία έχουν προσαρμοστεί και σταθμιστεί στον ελληνικό πληθυσμό, διαδικασία η οποία περιγράφεται σε ξεχωριστό κεφάλαιο στο τέλος του εγχειριδίου.
Λίγα χρόνια μετά την ελληνική έκδοση του ΣΑΕΒΑ σχολικής ηλικίας (Ελληνικά Γράμματα, 2003), το ΣΑΕΒΑ προσχολικής ηλικίας προσφέρει επιπλέον δυνατότητες στους Έλληνες επαγγελματίες της ψυχικής υγείας όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς και γλωσσικής ανάπτυξης που εκδηλώνουν τα παιδιά νωρίς στη ζωή τους, καθώς προσπαθούν να ενταχθούν στο κοινωνικό περιβάλλον τους.

Συγγραφέας : Achenbach Thomas M., Rescorla Leslie A.
Επιμελητής : Ρούσσου Αλεξάνδρα
Μεταφραστής : Τσαούσης Γιάννης
Εκδότης : Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-19-0252-Χ
Σελίδες : 210
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Παιδιά – Ανάπτυξη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 50.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.