Εγχειρίδιον Βατικανουργιών και Παποηθείας

Περιγραφή
«Όταν όμως πλεόνασαν και επεβλήθησαν οι Ιησουίτες στον τόπο, επέδειξαν μέγιστο ενδιαφέρον να υπαγάγουν τους πάντας στην παπική εξουσία, και σε εκείνους μεν που επείσθησαν τους επέτρεψαν να τελούν όλα τα άλλα όπως θα ήθελαν, υπό τον όρο όμως να μνημονεύουν στις εκκλησίες το όνομα του Πάπα και αυτόν (πράγμα που γι’ αυτούς είναι το κυριώτερο) να ανακηρύττουν υπέρτατο Αρχιερέα και αυτοκράτορα και κεφαλή της Εκκλησίας.
Αυτούς και Ουνίτας αποκαλούν στην Λατινική γλώσσα· δηλαδή ενωμένους, πράγμα που είναι το ίδιο αν τους λέμε διαχωρισμένους: διότι Παπισμός είναι από Θεού χωρισμός. Εκείνους δε πάλι που δεν επείσθησαν, με τις εισηγήσεις των προς τους κυβερνήτας μέγιστες βιαιότητες προξένησαν και θλίψεις και, για να πούμε με συντομία, όχι σαν ελευθέρους αλλά σαν να ήταν πραγματικοί δούλοι, ολωσδιόλου αλύπητα τους μεταχειρίζονταν, στερήσαντές τους μεν πρώτα πρώτα τα πολιτικά τους δικαιώματα, ούτως ώστε να μη είναι δυνατό σ’ αυτούς να διεκδικούν τα δίκαια τους επί ίσοις όροις όπως οι άλλοι· ακολούθως δε τους παρέδιδαν σε Εβραίους άρχοντας, από τους οποίους (όπως ήταν φυσικό, αφού ήσαν Εβραίοι) υπέστησαν όσα από τους Αιγυπτίους κάποτε οι Ισραηλίται, πολλά δεινά». (Ευγενίου Βουλγ. Επιστολή προς Κλαίρκιο, κατ’ απόδοσι στην νεοελληνική, «Ιδού ο Παπισμός», σελ. 419). Ο κατά κόσμον Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αναγέννηση Σερρών το 1933. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1962. Το 1950 μετέβη στο Άγιον Όρος όπου εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1960 και Πρεσβύτερος το 1965 από τον Μητροπολίτη Μιλητουπόλεως Ναθαναήλ. Στις 22 Απριλίου 1978 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ροδοστόλου. Διετέλεσε Σχολάρχης της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής από το 1967 μέχρι το 1988.

Συγγραφέας : Χρυσόστομος Επίσκοπος Ροδοστόλου
Εκδότης : Λαυριωτικόν Ιερόν Κελλίον των Αγίων Πάντων
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-86589-8-5
Σελίδες : 497
Τόμος : 2
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Καθολική Εκκλησία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.05 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.