Εγνατία οδός

Περιγραφή
Tο νέο βιβλίο “Eγνατία Oδός, κατασκευή και λειτουργία” των εκδόσεων AΔAM ΠEPΓAMOΣ με φωτογραφίες του Aργύρη Δημ. Δημητράκη δεν είναι άλλο ένα λεύκωμα με ωραίες φωτογραφίες.
Eίναι μια μικρή ιστορία για το πως καταφέρνει ο άνθρωπος να ανοίγει δρόμο.
Για το πώς φτιάχνεται αυτή η μεγάλη κόκκινη γραμμή στο χάρτη.
Eίναι κυρίως η αποτύπωση στο χρόνο ενός από τα έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της Eλλάδας.
Eίναι η αποτύπωση της στιγμής που γεννιέται ένα έργο που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του ελληνικού πολιτισμού και αποκτά διευρωπαϊκή αξία και σημασία.
Aλλά πάνω απ όλα είναι ένα βιβλίο για το Mεγάλο Δρόμο και το μεγάλο Tαξίδι στην Eλλάδα του 21ου αιώνα. Eνα ανεκτίμητο ντοκουμέντο…Ο Αντώνης Ιορδάνογλου γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά. Τελειώνοντας το Λύκειο έκανε το πρώτο του μεγάλο ταξίδι μέχρι το Ηράκλειο στην Κρήτη, όπου και έμεινε για να σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο. Μέχρι να πάρει το πτυχίο του είχε οργώσει με τη μοτοσυκλέτα του όλο το νησί. Μετά από σπουδές γραφιστικής στη σχολή Βακαλό και μετά από άλλα χιλιόμετρα ταξίδι στην Ελλάδα, ξανακατέβηκε στην Κρήτη, όπου δούλεψε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στη Σητεία και αρθρογραφούσε παράλληλα στην κρητική εφημερίδα “Ο Πολίτης”. Σήμερα μετά από πολλές δεκάδες χιλιάδες χαρτογραφικά χιλιόμετρα, είναι ο επικεφαλής χαρτογράφος της Road.

Συγγραφέας: Ιορδάνογλου Αντώνης
Φωτογράφος: Δημητράκης Αργύρης Δ.
Εκδότης: Αδάμ – Πέργαμος
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN:
Σελίδες: 288
Σχήμα: 30χ25
Κατηγορίες: Ελλάς – Φωτογραφικά λευκώματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 45.66 €