Εγκλωβισμένοι στην Τουρκία

Περιγραφή
Μετά την επιτυχή απελευθέρωση των αιχμαλώτων, που κρατούσαν οι Γκρίζοι Λύκοι στην Τουρκία, (βλ. βιβλίο «Αιχμάλωτοι στην Τουρκία»), πέντε διασώστες και δύο πρώην αιχμάλωτοι, εγκλωβίζονται σε ένα κρησφύγετο σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Μικράς Ασίας μέχρι να δυναμώσουν οι δύο πρώην αιχμάλωτοι, που είναι εξαντλημένοι λόγω των αθλίων συνθηκών κράτησής τους.
Όταν επιχειρούν να διαφύγουν προς το Καστελόριζο, πέφτουν σε μπλόκο του τουρκικού στρατού και η σωτηρία τους έρχεται από την επέμβαση των…
Στην Ελλάδα οργανώνεται ομάδα για τη στήριξή τους και την υποβοήθηση της διαφυγής τους. Φτάνουν στην Καππαδοκία και…
Η πορεία τους συνοδεύεται από μνήμες χαμένων πατρίδων και συζητήσεις, που αφορούν τα προβλήματα της Ελλάδας και των κατοίκων της, ιδιαίτερα της νεολαίας.
Αυτό που τους εκπλήσσει είναι η διαπίστωση ότι η Τουρκία δεν είναι συμπαγής εθνικά, καθώς συναντούν στο δρόμο τους μειονότητες, που μέχρι τώρα ήταν ξεχασμένες από τα δυτικά ΜΜΕ, αλλά παραμένουν ζωντανές και σκιρτούν για την ανάδειξή τους σε ξεχωριστή εθνική οντότητα.Ο Παναγιώτης Λαθούρης γεννήθηκε το 1955 στη Στυλίδα, στην οποία διαμένει και σήμερα.
Σπούδασε Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι μέλος του ΤΕΕ και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Έχει διατελέσει Αναπληρωτής αντιπρόεδρος Δ.Σ. Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
Εργάζεται στην Ειδική Υπηρεσία Επιχειρησιακού προγράμματος Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο τα Κοινοτικά Προγράμματα.
Ξένες γλώσσες: καλά Αγγλικά
Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή και έχει συγγράψει δύο θεατρικά έργα.

Συγγραφέας : Λαθούρης Παναγιώτης
Εκδότης : Περίπλους
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-438-130-Χ
Σελίδες : 304
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.29 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.