Εγκλήματα πλατωνικής δημοκρατίας το έτος 2020

Περιγραφή
Το 2020, η ανεξάρτητη Πόλη – Κράτος του Εδιμβούργου είναι οργανωμένη κατά τα πρότυπα της Πολιτείας του Πλάτωνα. Η τηλεόραση, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και η λαϊκή μουσική απαγορεύονται. Οι πολίτες δουλεύουν μόνο για να προσελκύουν τουρίστες στην πόλη τους που έρχονται να παρακολουθήσουν το ετήσιο φεστιβάλ. Πολλοί τουρίστες είναι πλούσιοι Έλληνες, αφού στην Ελλάδα έχει ανακαλυφθεί πετρέλαιο και οι Έλληνες ζουν μέσα στη χλιδή.
Η εγκληματικότητα θεωρείται ανύπαρκτη. Όμως γι’ άλλη μια φορά ένα θεωρητικά ιδανικό καθεστώς έχει εκφυλισθεί και τα πράγματα κάθε άλλο παρά τέλεια είναι.
Η κτηνώδης δολοφονία μιας φρουρού – η πρώτη δολοφονία μέσα σε πέντε χρόνια – είναι αρκετή για να τρομάξει το Συμβούλιο των Επιτρόπων της Πόλης και να το βγάλει από τη μακαριότητά του. Φαίνεται πως ο άνθρωπος ΩΡΛ, ο εγκληματίας που παλιά ήταν ο φόβος και ο τρόμος της πόλης, έχει αρχίσει και πάλι τη δράση του. Έτσι το συμβούλιο για να ξεσκεπάσει τις εγκληματικές και σεξουαλικές δολοπλοκίες και τη διαφθορά που απειλούν να καταστρέψουν το κράτος αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από τον ντετέκτιβ Κουιντίλιο Ντάλριμπλ, που είχε καθαιρέσει από δημόσιο λειτουργό.Ο Paul Johnston γεννήθηκε το 1957 στο Εδιμβούργο και μεγάλωσε εκεί. Τώρα τον περισσότερο χρόνο του τον περνάει σ’ ένα ελληνικό νησί, αλλά επισκέπτεται τακτικά το Ηνωμένο Βασίλειο. Το βιβλίο «Εγκλήματα πλατωνικής δημοκρατίας το έτος 2020» είναι το πρώτο μυθιστόρημά του.

Συγγραφέας : Johnston Paul
Μεταφραστής : Σκόρδου Νατάσα
Εκδότης : Περίπλους
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-8151-67-8
Σελίδες : 320
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές : Αστυνομικό Μυθιστόρημα: Ιστορικό

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.