Εγκεφαλικός θάνατος

Περιγραφή
Η πρόοδος της σύγχρονης ιατρικής δεν αποτελεί πανάκεια. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις εγείρει σημαντικά ερωτήματα που αγγίζουν την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Στο παρόν πόνημα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σεραφείμ Νανάς καταθέτει την πλούσια ακαδημαϊκή και εμπειρική του γνώση στο φλέγον και πολυδιάστατο ζήτημα του εγκεφαλικού θανάτου, το οποίο αφενός δεν έχει βρει την οριστική του διευθέτηση στη συνείδηση των Ορθοδόξων και αφετέρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το θέμα των μεταμοσχεύσεων.
Η ασάφεια που επικρατεί στον καθορισμό του εγκεφαλικού θανάτου επιτείνει τη δυσκολία ανεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής θέσης. Πώς ορίζεται ο εγκεφαλικός θάνατος; Ποια είναι η διαδικασία διαπιστώσεως και διαγνώσεως του εγκεφαλικού θανάτου; Ταυτίζεται ο εγκεφαλικός θάνατος με τον βιολογικό; Στα ερωτήματα αυτά, αλλά και σε άλλες πτυχές του πολυδιάστατου αυτού ζητήματος που απασχολεί τόσο τον ιατρικό χώρο όσο και την ανθρώπινη κοινωνία στο σύνολό της, απαντά με επιστημονική σαφήνεια και εμπειρική γνώση ο συγγραφέας.
Επεξεργασμένη ιατρική γνώση, συστηματική μελέτη, προσεκτική ανάλυση δεδομένων και πλούσια προσωπική κλινική εμπειρία του συγγραφέα συνθέτουν ένα επίκαιρο σύγγραμμα, που σε μια εποχή καθημερινών προόδων και εξελίξεων της ιατρικής, έρχεται να μας βοηθήσει να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να ξεκαθαρίσουμε τις επιφυλάξεις μας και να βρούμε την πολύτιμη ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό προς το γεγονός του θανάτου, που μας υπερβαίνει και στην αγάπη, που ως προσφορά και κοινωνία ζωής μας εμπνέει.

Συγγραφέας: Νανάς Σεραφείμ Ν.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-351-633-3
Σελίδες: 135
Σχήμα: 19χ14
Κατηγορίες: Θάνατος (Ιατρική)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.78 €